• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Februarie , 2015

Concursul „Mihai Eminescu” din Dreapta Tisei

Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, la Apşa de Jos din Ucraina are loc a IX-a ediţie a „Concursului literar «Mihai Eminescu»”. Organizatorii acestui concurs sunt Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia „Dacia”, Şcoala medie Bouţu Mic şi Şcoala de Artă din Apşa de Jos.

 

 „Pentru reuşita acestui eveniment am fost sprijiniţi de o serie de parteneri de excepţie: Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, Inspectoratul Şcolar Maramureş şi principalul partener este Gazeta de Maramureş. Şi spunem asta pentru că la această manifestare vor fi donate şcolilor româneşti din Dreapta Tisei 1000 de cărţi, care au ajuns la noi în urma proiectului „Podul de carte”, organizat recent de partenerii mai sus amintiţi. De asemenea, am primit o donaţie de carte şi din partea Primăriei Municipiului Sighetu Marmaţiei, a Bibliotecii Judeţene „Petre Duflu” Baia Mare şi a Muzeului Maramureşului prin domnul director Gheorghe Todincă. Se poate spune

că ediţia de anul acesta a Concursului Mihai Eminescu este una dintre cele mai sprijinite manifestări. Pentru că până acum nu au mai fost ediţii ale manifestării pentru care să fie o asemenea donaţie de carte”, a declarat Ion Botoş, preşedintele Asociaţiei „Dacia”.

De asemenea, mai trebuie spus că în jur de 400 de cărţi vor fi donate copiilor din Proşcovo, iar restul cărţilor adunate de Asociaţia „Dacia” în ultima perioadă vor fi donate bibliotecilor şcolare, dar şi ca premii pentru participanţii la concurs. Pentru că la această manifestare vor fi reprezentate toate instituţiile româneşti de învăţământ din Dreapta Tisei. „Am primit confirmarea de participare la concurs a 83 de elevi din partea şcolilor cu predare în limba română din zonă.

 

Concursul a fost gândit ca şi până acum cu probe de recitare, cântece şi piese de teatru. Într-un cuvânt, fiecare şcoală şi-a pregătit copiii pentru probele de concurs pentru a avea o prestaţie cât mai bună. Concursul de anul acesta vine şi cu o noutate. Pentru că în urma proiectului „Podul de carte” am primit şi cărţi pentru preşcolari, am invitat la această manifestare şi copiii de la Grădiniţa Biserica Albă. De asemenea, am invitat şi studenţii de la secţia română de la Universitatea din Ujgorod. Avem promisiuni că vor participa şi elevi de la Liceul „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei. În total sunt 16 instituţii care au confirmat participarea la acest concurs din Transcarpatia”, a adăugat Ion Botoş.

 

„Se poate spune că ediţia de anul acesta a Concursului Mihai Eminescu este una dintre cele mai sprijinite manifestări. Pentru că până acum nu au mai fost ediţii ale manifestării pentru care să fie o asemenea donaţie de carte”.

 

Ion Botoş, preşedintele Asociaţiei „Dacia”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.