• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Concursul arhitectonic organizat de Primăria Sighet a fost relansat

Primăria Municipiului Sighetu Marmației a organizat  în perioada 8 august – 14 septembrie concursul arhitectonic  „Ansamblu Marcare Intrare în Municipiul Sighetu Marmației".

Concursul a avut ca obiectiv realizarea unui ansamblu arhitectural care să marcheze cele trei intrări în municipiu, respectiv intrarea dinspre Baia Mare, Satu Mare și Vișeu și a fost deschis tuturor creatorilor care au legătură cu Maramureşul Istoric: arhitecţi, artişti plastici, studenţi şi oameni de cultură în general.  

În acest sens, până în data de 14 septembrie, la Primăria Sighetu Marmației au fost depuse în total un număr de 12 proiecte, care au fost expuse publicului sighetean în perioada 18 septembrie – 26 septembrie. De asemenea, proiectele au putut fi vizualizate și votate începând și pe site-ul Primăriei Sighetu Marmației.

În 27 septembrie, membrii Comisiei s-au întrunit la sediul primăriei, au numărat voturile sighetenilor si au analizat lucrările aflate în concurs. Concluziile au fost prezentate într-o conferinţă de presă organizată la începutul săptămânii trecute. Trei membri ai Comisiei de specialitate, formată din Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Nord/Vest, Ştefan Paskucz, consilier de specialitate-arhitect Vasile Mândruţ, etnologul Mihai Dăncuş și arhitectul Dorel Cordoș, au prezentat rezultatele concursului arhitectonic organizat de Primăria Sighet. Membrii comisiei au ajuns la concluzia că niciunul din cele 12 proiecte înscrise în concurs nu este suficient de bine documentat și ilustrat pentru a marca cele trei intrări în municipiul Sighetu Marmației. Drept consecință, în urma concursului nu s-a atribuit nici un premiu, Comisia împreună cu Primarul municipiului Ovidiu Nemeş stabilind relansarea concursului, data finală pentru depunerea proiectelor fiind 1 februarie, 2013.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.