• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Decembrie , 2021

Complicii lui Moș Nicolae și „cadoul din cutia de pantofi”

După ce Sfântul Nicolae a fost și în acest an deosebit de generos cu toți copiii Parohiei Ortodoxe „Buna Vestire” din Baia Mare, elevii Școlii „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, în număr nesperat de mare, s-au gândit să fie, la rândul lor, complicii moșului și să-l ajute să-și ducă la bun sfârșit toate planurile… Astfel, la îndemnul părintelui Florin Codrea și al dascălilor, copiii s-au oferit cu mare drag să se implice în Campania umanitară „Cadoul din cutia de pantofi”, inițiată la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

 


Ideea de a pregăti într-o cutie de pantofi un cadou pentru un copilaș de vârsta lor a fost primită cu mare emoție și entuziasm. În complicitate cu Moș Nicolae, cei 230 de copii ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ivasiuc” - directori Ioan Pop și Teodora Puș­caș -, s-au apucat să pregătească, încă din preziua Sărbătorii Sfântului darnic și bun, o cutie de  pantofi în care au pus hăi­nuțe, dulciuri și/sau jucării. Și, pentru ca surpriza să fie și mai mare, ei au inserat în fiecare pachețel și câte o scrisoare sau o felicitare concepută de ei, unde și-au transmis gândurile și urările de sărbători.

Împachetate colorat și vesel, cele peste 200 de cutii au fost duse, cu mare grijă, în următoarea zi, la Biserica Ortodoxă „Buna Vestire”, de unde urmează să fie distribuite altor copii.
Părintele Florin, ca de fiecare dată, i-a primit cu mare drag, explicându-le importanța darului făcut de fiecare în parte, prin bucuria transmisă, care, negre­șit, ajunge până la Cer, mai ales atunci când darul vine din suflet și din partea unor copii ca ei.
Bucuria de a dărui a micilor „complici” ai Sfântului Nicolae a depă­șit cu mult măsura cadoului din „cutia de pantofi”, pentru că - nu-i așa? - o dată cu darul și scrisoarea, ei au oferit și o părticică din sufletul lor…


„Cadourile și scrisorile copiilor vor aduce, cu siguranță, zâmbete și mulțumiri pentru alți copii care vor ști astfel că Sfântul Nicolae își găsește complici pentru a dărui. Mulțumiri multe tuturor celor implicați! Să rămânem împreună în Lumina lui Hristos dăruind!”.
Preot dr. Florin Codrea, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” Baia Mare

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.