• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Iulie , 2018

Colțu’ meu / Sondajele care manipulează!

Când nu am ce face urmăresc televizorul, ca ultima posibilitate de a scăpa din cenușiul unei zile lungi ca o zi de post. O mișcare greșită pentru că nu am știut în ce parte să mă pun, cu cei care susțin puterea sau cei care merg cu opoziția. Și așa am baleiat pe culoarul canalelor româ­nești până am obosit. Nimic interesant, aceleași subiecte cu Kovesi și președintele cu ale lui case.
Tentat să închid televizorul, am ajuns pe un post în care analiștii de serviciu dezbăteau ultimul sondaj de opinie realizat de Avangarde. Părea altceva. Marius Pieleanu, cel cu sondajul, era în vervă și explica cu foc de ce trandafirii vor câștiga într-unul din județele sondate. Inițial am crezut că sondajul a fost realizat în toate județele patriei, apoi am văzut că el era făcut doar în șapte județe mari.
Cum nu am văzut decât sfârșitul, am căutat pe netul atotcuprinzător și am găsit rezultatele în cele șapte județe mari.
Am privit de jos în sus și de sus în jos, dar nu am găsit județele mari, adică județele mari pe care le consideram eu mari. Pentru a nu greși, am căutat lista județelor mari după suprafață, popu­lație. Din această listă cu cele mai mari 10 județe, pe lista lui Pieleanu erau vreo două județe, cred. Nici nu mai are rost să caut pentru a fi exact.
Județele mari din lista reală sunt situate pe partea de vest și în Transilvania, cele mai multe. Dintr-o pură întâmplare, în aceste județe, probabil, pesediștii și cei de la ALDE nu au scorurile zdrobitoare pe care le-au avut în lista prezentată la televizor. În plus, acolo, probabil, și partidul lui Cioloș, PNL, USR și chiar Ponta s-ar putea să aibă rezultate bune, mai bune decât pe partea astalaltă.
Și am rămas dezamăgit, nu că aș fi fost un mare admirator al Avangarde, de modul în care se pot face emisiuni des­pre sondaje. Sondajele, acele minunate rezultate ce ar trebui să fie la momentul respectiv oglinda voinței poporului în chestiunea sondată.
Nici poveste! Sondajul, mai nou, este o unealtă de manipulat. Se dau rezultate interpretate aiuristic pentru a împinge populația care votează spre un partid sau altul. Curat murdar!    
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.