• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Aprilie , 2016

Colţu’ meu / Discriminarea tinerilor români

M-am plictisit urmărind prestaţiile politicienilor în această precampanie şi la fel va fi, probabil, şi în campania propriu-zisă. Pur şi simplu nu au sare şi piper candidaţii, adică ceva ce să te atragă pentru a asculta ce spune cel care doreşte o demnitate locală. Poate fi lipsă de carismă, poate fi lipsă de experienţă, lipsa discursului, a modului în care se vorbeşte cu cetăţenii dornici de programe şi promisiuni.

Dar ceva m-a enervat până la urmă, la cei de pe la noi. Toţi candidaţii au în program susţinerea minorităţii rome. Adică a ţiganilor. Şi vorbesc multe şi fără nicio noimă despre ajutorul pe care trebuie, noi toţi, să îl acordăm ţiganilor pentru o integrare în rândul populaţiei din Baia Mare. Ce spune unul se aude şi la altul, la toţi, într-o formă sau alta, dar mesajul este uniform. Vă vom ajuta! Păi, poate nu vor să fie ajutaţi! De mulţi ani se fac eforturi pentru a rezolva, măcar parţial, situaţia ţiganilor din Baia Mare.

 

Îmi aduc aminte de eforturile prietenului nostru, Sabin Nemeş Bota, la acea vreme director medical la Spitalul Judeţean. Au fost anii cu multe cazuri de copii abandonaţi în Maternitate sau aiurea, au fost anii în care erau multe cazuri grave în sistemul de protecţie, în familii de ţigani cu mulţi copii. Nu aveau acte, nu aveau o radiografie a stării de sănătate, copiii nu mergeau la şcoală, erau abuzaţi fizic şi emoţional, ce mai, tragedii care te înfiorau! Medicul băimărean a spus apăsat, de multe ori că trebuie început cu rezolvarea actelor, cu vizita la medic, cu radiografia stării de sănătate, s-a şi oferit să sprijine acest demers medical în cadrul Spitalului. El a spus, el a auzit, el s-a chinuit să înţeleagă de ce nu vor cei în cauză să vină, să îşi facă acte etc.

 

Au fost şi alţii care au încercat, chiar şi presa a dus mici bătălii pentru mai binele unor copii, în special.

Nu vor şi pace! De cred cei de acum că ar vrea să fie ajutaţi?!Mai bine candidaţii s-ar îndrepta spre nevoile tinerilor de acum. Cei care nu au posibilităţi să îşi cumpere o casă, sau să stea în chirie, să îşi întemeieze o familie.

Pentru ei când promiteţi un cartier al tinerilor, de exemplu?Oare sunt tinerii români discriminaţi?    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.