• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2020

Colţu meu. Controversele panicii faţă de noul coronavirus

Marile magazine ale oraşului sunt mai puţin vizitate. Mai multe zile la rând am văzut că nu mai este înghesuială, sunt locuri de parcare, poţi merge liniştit printre rafturi, nu stai mult la casierie. E de bine sau e de rău? Cu siguranţă, o asemenea situaţie se datorează poveştii cu noul coronavirus. Oamenii au luat aminte la recomandările medicilor şi nu mai merg în locurile unde sunt mulţi cetăţeni. Nu ştii de unde vine unul sau altul. Unii tuşesc, alţii strănută, ce mai, e bine să fii prevăzător. Cu toate acestea, unele dintre rafturi sunt aproape goale, semn că isteria aprovizionării cu alimente neperisabile există, e şi la noi, deşi, nu am avea de ce să ne temem, deocamdată. Dar, e o isterie sau e un lucru corect?
În ciuda recomandărilor autorităţilor şi a celor din magazine: sunt stocuri suficiente, nu trebuie luat tot ce găseşti că nu e cazul... parcă situaţia nu e aşa.
Am fost prin magazine să văd ce este şi ce nu este. Evident, alimentele cumpărate de oameni sunt cele de bază şi cele care sunt mai ieftine. Ulei, făină, conserve, chiar şi zahăr, dar mai puţin. Păi astea au dispărut şi rafturile aşa au rămas, goale, semn că acele anunţuri, cum că sunt stocuri suficiente, nu prea se adeveresc. Sunt unele produse, chiar şi farmaceutice, pentru a căror producţie sunt necesare materii prime aduse în general din China. Nu este vorba doar de celebrele măşti chirurgicale, ci şi de medicamente, alimente, produse nealimentare. De unele nici nu ştiam că au la origine China. Aşa că oamenii au reacţionat destul de corect. Se anunţă o posibilă pandemie, epidemie sau o situaţie care presupune să fii izolat, în carantină, sau pur şi simplu spectator. La astfel de situaţii, ce ar trebui să faci? Responsabilii spun că nu trebuie să te panichezi, raţiunea îţi spune că ar trebui să ai măcar un minim de alimente neperisabile în casă. Ceea ce până la un punct este de înţeles, ba chiar cred că este destul de corect. Şi totuşi, de ce nu mai aduc cei de la magazine mărfurile mai ieftine care au cam dispărut?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.