• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 13 August , 2017

Coltu’ meu / Căruţe cu cai, în special cabaline

O chestie amuzantă, la prima vedere, a avut loc în cadrul şedinţei de consiliu local. A fost prezentat un fel de raport-răspuns la „interpelarea” unor consilieri pesedişti pe tema prezenţei cailor şi căruţelor prin municipiu. Prezentarea a fost făcută de un demn reprezentant al poliţiştilor locali. Şi a început acesta să tot citească despre cabaline, şi iar cabaline, şi dă-i cu cabalinele.
Ba, la un moment dat a spus: „toţi pose­sorii de cai, în special cabaline!”. În fine, pentru cine a dorit, lucruri interesante despre prezenţa cailor în oraş.
Subiectul a fost discutat de consilieri, pe faţă şi pe dos, fără a se ajunge, ]ns[, la o concluzie.
Singura chestiune de care nu s-a amintit a fost faptul că sunt multe căruţe ale ţiganilor ce vin la containerele de gunoi pentru a se aproviziona cu te miri ce. De la carton, la mâncare, probabil pentru porcii crescuţi şi apoi vânduţi la piaţă.

Chestia asta mi-a amintit de faptul că, în urmă cu mai mulţi ani, fusese un scandal uriaş cu porcii crescuţi pe rampa de gunoi a oraşului. Culmea e că, printre cei acuzaţi de astfel de practici, au fost şi câţiva lideri destul de importanţi din viaţa publică a oraşului la momentul respectiv. Dacă nu mă înşel, unul parcă era chiar viceprimar sau ceva asemănător. Nu caut, pentru că nu are importanţă.
De atunci şi până acum, oraşul a fost străbătut de căruţe ale „posesorilor de cai, în special cabaline”, de la ţigani, la fel şi fel de întreprinzători ce au trăit de pe rampa de gunoi.

Rampa este închisă, urmează a fi eco-logizată şi nu mai ştiu ce, iar cei ce creşteau porcii acolo, sau în proximitatea gropii, vor fi nevoiţi s[-și mute „afacerea”. Altfel spus, o lovitură dată micilor întreprinzători. Desigur, sunt sarcastic. Toţi cei care au trăit de pe rampă - este incredibil ce viaţă se desfăşoară pe rampa de gunoi - se vor muta, probabil, pe noua rampă, cea pe care se vor duce gunoaiele băimărenilor în următorii trei ani. Nu va fi ceva mare, dar va fi ceva cu gunoi. Adică un loc de muncă pentru cei ce trăiesc acolo şi au căruţe cu cai… „În special cabaline!”  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.