• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 August , 2020

Coaliția pentru Maramureș, o alianță pentru maramureșeni

Cel mai important eveniment politic al momentului este realizarea Coaliției pentru Maramureș, o alianță a mai multor partide și organizații neguvernamentale prin care se încearcă desenarea unei administrații în care politica să fie pusă în cui. Cel puțin așa declară actorii principali ai acestei alianțe.

 

Mai multe partide politice locale și-au dat mână pentru a forma Coaliția pentru Maramureș. Evenimentul a avut loc pe Câmpul Tineretului din Baia Mare și s-a încheiat prin semnarea unui Memorandum pentru realizarea proiectului „Drumul Maramureșului”, dar și prin parafarea, de către toți reprezentanții politici prezenți, a Acordului privind formarea Coaliției pentru Maramureș.
Primul care a luat cuvântul a fost Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a subliniat faptul că, deși este o alianță între mai multe partide politice, Coaliția pentru Maramureș nu va face politică, ci va derula proiecte administrative. Tocmai pentru a întări acest aspect, a subliniat faptul că, în Consiliul Local Baia Mare, viitorii consilieri vor fi aleși în funcție de competențele lor și de opțiunile pe care le vor avea băimărenii. „Viitorii consilieri locali nu vor avea pe ei sigla unui partid politic, ci doar un tricou pe care să scrie simplu: Baia Mare sau Maramureș. Și cred că vom da un exemplu de aici, din Mara­mureș, și prin faptul că împreună lansăm un proiect istoric: «Drumul Maramureșului», un proiect care va ajuta județul atât din punct de vedere economic, cât și turistic. Coaliția pentru Maramureș este o platformă civică dezvoltată din Coaliția pentru Baia Mare. Ne propunem să facem curățenie în politica maramureșeană, din do­rința de a garanta nu doar băimă­renilor, ci și maramureșenilor, dreptul la un mediu curat din toate punctele de vedere, acces la educație pentru tineri, respect pentru părinții și bunicii noștri și prosperitate tuturor cetățenilor din Baia Mare și din Maramureș. 50 de primari candidează sub sigla Coaliției pentru Maramureș, la alegerile locale. 50 de oameni care au acceptat să renunțe la haina politică, înțelegând că oamenii vor ca cei care îi reprezintă să se lupte pentru ei, să gândească, să simtă și să muncească pentru ei și nu pentru vreun partid!”, a declarat Cătălin Cherecheș, primar al Municipiului Baia Mare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, social-democratul Gabriel Zetea a vorbit, apoi, des­pre proiectele pe care instituția pe care o conduce le-a derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare și cu primarul Cătălin Cherecheș, care a fost alături de administrația județeană pentru binele băimărenilor și a maramureșenilor.
„Singura politică pe care o vom accepta în cadrul acestei coaliții este «iubirea pentru Maramureș». Atât eu, cât și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, am reușit să facem ceea ce administrațiile anterioare nu au putut: să dezvoltăm județul, să dezvoltăm municipiul cel mai important al Maramureșului. Am realizat că, pentru a folosi toate oportunitățile existente, trebuie să fim parteneri pentru binele fiecărui maramureșean, pentru că împreună suntem Baia Mare, împreună suntem Maramureș!”, a subliniat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.
Au luat apoi cuvântul primari din diferite zone ale Maramureșului, amintind aici pe primarul orașului Tăuții Măgherăuș - Anton Ardelean, primarul orașului Seini - Gabriela Tulbure, primarul comunei Săcălășeni - Emilian Pop, primarul din Dragomirești - Vasile Țiplea, primarul din Rozavlea - Vasile Mîrza.

Liderul social democraților mara­mureșeni s-a arătat încântat de faptul că a avut, alături de membri ai altor formațiuni politice, primarii social-democrați din toate țările Maramureșului: din Țara Codrului, din Țara Chioarului, din Țara Lăpușului, din Maramureșul istoric, de pe Valea Izei sau de pe Valea Ruscovei, din zona munici­piului Sighetu Marmației.

Despre proiectul „Drumul Mara­mureșului” a vorbit Matei Țiboc, reprezentant al Asociației Origini Maramureș, arătând că este un proiect ambițios, o potecă pe care se vor regăsi peisaje extraordinare, tradiții și obiceiuri ancestrale, aventură și relaxare, atracții turistice și oameni frumoși. Memorandumul pentru „Drumul Ma­ra­mu­reșului” a fost semnat de pri­marii prezenți la evenimentul de pe Câmpul Tineretului, după care s-a trecut la sem­narea acordului pentru înființarea Coaliției pentru Maramureș.


„Sunt mândru că edilii noștri au înțeles că doar printr-un partene­riat benefic pentru Maramureș vom reuși să facem, cu adevărat, administrație pentru oameni. Și Coaliția pentru Maramureș asta va face: administrație serioasă, profesionistă, va atrage fonduri și investiții în fiecare localitate a județului”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș


„Viitorii consilieri locali nu vor avea pe ei sigla unui partid politic, ci doar un tricou pe care să scrie simplu: Baia Mare sau Maramureș. Și cred că vom da un exemplu de aici, din Mara­mureș, și prin faptul că împreună lansăm un proiect istoric: «Drumul Maramureșului», un proiect care va ajuta județul atât din punct de vedere economic, cât și turistic”.
C[t[lin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.