• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2020

Coaliția pentru Maramureș a depus listele pentru Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare

Duminică, 16 august 2020, reprezentanții Coa­liției pentru Mara­mureș au depus listele de candidatură pentru Consiliul Județean și pentru Primăria Baia Mare. Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, și-au dat mâna pentru a forma o coaliție politico-administrativă care să pună binele Maramureșului mai presus de orice interese personale. Ambele liste aduc multe nume noi în fața electoratului băimărean și maramureșean, fiind propuși oameni care iubesc orașul și județul în care trăiesc, oameni care vor și pot face ceva pentru Baia Mare și Maramureș.
În echipa care intră în bătălia pentru alegerile din 27 septembrie, din partea Coaliției pentru Maramureș, girată de președintele Gabriel Ze­tea și primarul Cătălin Chere­cheș, care s-au înscris pentru un nou mandat, se regăsesc specialiști din domenii importante precum edu­cație, sănătate, administrație, jus­tiție, economie, turism, dar și repre­zentanți ai ONG-urilor, ai sindicatelor, ai minorităților și ai seniorilor.
Dacă pe lista propusă pentru Consiliul Local Baia Mare se regăsesc 28 de nume, pe lista depusă pentru Consiliul Județean Maramureș sunt înscriși 45 de candidați. Primul nume care deschide lista Coaliției pentru Maramureș pentru Consiliul Municipal este cel al primarului în funcție, Cătălin Chere­cheș, care este urmat de vice­pre­ședintele Consiliului Jude­țean, Ioan-Doru Dăncuș. Urmează, apoi, managerul Diana Iluț, profesorul Mariana Pop, avocatul Ionuț Pârvu, admi­nistratorul Radu Ardelean, mana­gerul Mihaela Câmpan, inginerul Ștefan Lupșa, economistul Gabriel Roman, administratorul Clara Sinn, profesorul Loredana Mihaly, directorul Ioana-Delia Popovic, IT-stul Ciprian Perva, antreprenorul Dănuț-Eugen Gurka, doctor inginer Ana-Irina Smical, inginerul Maria Bondari, administratorul Mi­hăiță Sână, consultantul Viorel Pop. Lista cuprinde încă zece pro­puneri.
 

Gabriel Zetea și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Maramureș
 

Președintele în funcție al Consi­liului Județean Maramureș, Ga­briel-Valer Zetea este cel care deschide lista de candidați pentru forul legislativ al județului, fiind urmat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și de către actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, Ioan-Doru Dăncuș. Aflat la finalul primului mandat de președinte (2016 – 2020) și având și un mandat de vice­pre­ședinte al Consiliului Județean, între anii 2012 – 2016, actualul șef al administrației județene pornește în cursa elec­torală cu toate promisiunile onorate la finalul mandatului. Mai mult, Gabriel Zetea, alături de candidații pro­puși de Coaliția pentru Mara­mureș vor face o singură politică care se reduce la „iubirea pentru Maramu­reș și pentru ma­ramu­re­șeni”.
Următorii pe lista Consiliului Județean sunt medicul Vasile Ștefanca, economistul Crina Chilat, avocatul Olivia Cherhaț, inginerul Ioan Cheudean, inginerul Alexandru Cosma, avocatul Ioan Sas și administratorul Gică Timiș. Următoarele locuri revin pensionarului Andrei Buda, directorului Tămaș-Dionisie Coteț, profesorului Vasile Hojda, directorului Liliana Moga, consilierului județean Emil Ambruș, admi­nistratorului Andrei Micu­lai­ciuc, inginerului Ioan Bobocea, economistului Grigore-Ioan Ilban, teh­ni­cianului auto Gheorghe Hanțig, administratorului Sorin-Mihai Mădăian, inginerului Cristian Anghel, economistului Călin Ma­tei, profesorului Marieta Roman, economistului Sorin Șunea, mana­gerului Rafila Bărbos și profesorului Florica Roman. Lista pentru Consiliul Județean Mara­mureș cuprinde alte 19 nume de maramureșeni reprezentativi pentru fiecare zonă a județului nostru.

În campania electorală, toți cei propuși de Coaliția pentru Mara­mureș pentru Consiliul Local și Consiliul Județean vor ieși în fața băimărenilor și a mara­mureșe­nilor pentru a-și face cunoscute intențiile și dorințele pe care le au de a implementa, în conti­nuare, proiecte benefice fiecărui cetățean al județului.  (S.D.)

 

Gabriel Zetea: „M-am alăturat protestului în stradă a angajaților HoReCa împotriva incompetenței Guvernului PNL”

În semn de protest față de igno­ranța cu care Guvernul PNL tra­tează industria HoReCa, re­­pre­­zentanții acestui domeniu au ie­șit în stradă miercuri, 19 august. Viitorul celor aproximativ 400.000 de salariați care activează în industria HoReCa stă sub semnul incertitudinii încă de la debutul pandemiei de coro­navirus, si­tuație care afectează, în mod extrem de grav, și județul Ma­ra­mureș. Măsurile restrictive impuse de Guvernul PNL se răsfrâng în mod direct asupra industriei HoReCa, iar autoritățile nu au nicio soluție salvatoare.

„Am fost în stradă ală­turi de angajații HoReCa din județul Maramureș, pentru că gu­vernanții din Bucu­rești sunt total indiferenți cu privire la soarta acestei industrii, însă la nivel de județ, în calitate de președinte al Consiliului Jude­țean, am venit mereu în sprijinul celor care contribuie direct la renumele turistic al Mara­mureșului. În această perioadă dificilă am menținut, ca șef al administrației județene, un dialog constant cu operatorii economici din industria HoReCa și, alături de ei, am căutat soluții de a depăși criza. Personal, sunt alături de toți cei care sunt grav afectați de aceste măsuri restrictive și este inacceptabil ca una dintre cele mai importante industrii să se zbată pentru supra­viețuire. Maramureșul este un județ prin excelență turistic, cu­noscut pentru industria ospi­talității și pentru serviciile ire­proșabile cu care își întâmpină vizitatorii.
Nu ne permitem să rămânem pasivi la acest strigăt de ajutor al unei industrii pe care se sprijină renumele nostru național și internațional. Maramureșul nu mai poate fi bătaia de joc a Bucureștiului! Maramureșenii nu trebuie să stea cu mâna întinsă spre Guvernul PNL, pentru a primi ceea ce li se cuvine!
În calitate de președinte al Consiliului Județean și copreședinte al Coa­liției pentru Maramureș, susțin reprezentanții HoReCa și lansez un apel către autoritățile centrale de a veni cu un set de măsuri concrete și corecte pentru salvarea acestei industrii, care este la un pas de colaps economic”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș și copre­ședinte al Coaliției pentru Mara­mureș, Gabriel Zetea.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș, reprezentanții Coaliției au ieșit în stradă, miercuri, alături de reprezentanții HoReCa, pentru a susține protestul angajaților din industria ospi­ta­lității împotriva incompetenței Guvernului PNL.  (S.D.)


Diana Iluț, vicepreședinte ANAT: „Industria ospitalității este la un pas de colaps”

Diana Iluț, vicepreședintele Asociației Naționale a Agenției de Turism (ANAT) România, președintele ANAT al Regiunii de Nord-Vest și candidat al Coaliției pentru Maramureș la alegerile locale se declară revoltată de modul în care Guvernul PNL se dezice de reprezentanții din industria ospitalității, deși aportul HoReCa la PIB-ul României este de aproximativ 5,07%. „Industria ospitalității este la un pas de colaps, iar protestul nostru este al tuturor asociațiilor patronale și federațiilor care activează în domeniu. Înainte de criza COVID-19, în industria HoReCa activau 40.000 de societăți comerciale cu capital 100%, având o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro. Totodată, erau înregistrați 400.000 de angajați reprezentând 10% din numărul total al salariaților care activează în sectorul privat. Urmare a crizei provocată de pandemie și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% din operatori. Tocmai de aceea am ales să mă implic în politică și să mă alătur Coaliției pentru Maramureș, pentru că sunt extrem de dezamăgită de modul în care toți cei care activăm în acest domeniu suntem marginalizați de guvernanții din București. Am încredere că, alături de oameni care înțeleg importanța industriei ospitalității, vom construi un viitor mai bun pentru noi, pentru că prezentul este unul extrem de sumbru”, a declarat Diana Iluț, vicepreședinte ANAT și candidat al Coaliției pentru Maramureș în Consiliul Local Baia Mare.
 

 

„Maramureșul nu mai poate fi bătaia de joc a Bucureș­tiului! Maramureșenii nu trebuie să stea cu mâna întinsă spre Guvernul PNL, pentru a primi ceea ce li se cuvine!”
Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.