• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Ianuarie , 2019

Școala Profesională Dumbrăvița, drumul spre o carieră de succes

Din anul şcolar 2017-2018, în comuna Dumbrăviţa, satul Rus, funcţionează o şcoală profesională mo­dernă, aflată, din toate punctele de vedere, la standarde europene. Insti­tuţia de învăţământ este autorizată de Ministerul Educaţiei. Şcoala este realizată în parteneriat cu UAC Europe, lider mondial în industria aeronautică, care se îngrijeşte de tot ceea ce înseamnă partea de practică, oferind posibilitatea elevilor de a se angaja în cadrul companiei după finalizarea studiilor.
Învăţământul se desfăşoară pe durata a trei ani, iar diplomele sunt recunoscute la nivel european. Avantajele urmării unei astfel de şcoli sunt multiple. În primul rând, elevii au şansa să se califice într-o meserie de care partenerul economic, UAC Europe, are nevoie, şi astfel să aibă un loc de muncă asigurat. De asemenea, atesta­tul de calificare profesională obţinut la finalul studiilor este recunoscut în statele Uniunii Europene.
Nici beneficiile materiale nu sunt deloc de neglijat: elevii primesc lunar o bursă din partea statului, în valoare de 200 de lei şi, mai mult, primesc şi burse din partea partenerului de practică, UACE, care le asigură elevilor şi transportul. Elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură sunt recompensați cu burse de către UAC Europe.
De asemenea, UAC Europe oferă gratuit transport elevilor, din localitatea de domiciliu, şi organizează un program de activităţi extraşcolare şi de tip afterschool care cuprind: concursuri, excursii, cursuri gratuite de limba engleză, desen tehnic, istoria aviaţiei, dezvoltare personală, istorie, cultură şi identitate locală.

Ultimul concurs de acest fel i-a provocat pe elevii din clasele a IX-a și a X-a să realizeze un proiect tehnic: planşă, machetă etc. Lucrările au fost jurizate, iar săptămâna trecută a avut loc premierea câștigătorilor:
Locul I - Mureşan Andrei
și Mariş Ionuţ
Locul II - Toma Andrei
Locul III - Mihalca Gabriel
Locul III - Berinţan Ionuţ și Rus Alexandru.
Cosmin Dobrican a spus: „Felicitări tuturor elevilor implicați în acest frumos proiect și cadrelor didactice implicate și prezente la acest eveniment. Mulțumiri domnului maistru instructor Rogojan Petru, pentru implicare, și companiei UACE, prin domnul director Vărzaru Daniel și doamna Mulea Corina, pentru premiile substanțiale oferite câștigătorilor”.

Din acest semestru reîncep și cursurile gratuite de limba engleză, desen tehnic, istorie, cultură și identitate locală.

 

 

Dotări noi la Şcoala Profesională
 

Școala Profesională Dumbrăvița beneficiază de o bază materială modernă, care este îmbunătățită constant. Cele mai noi dotări la Școala Profesională Dumbrăvița constau în calculatoare și video proiectoare. Cosmin Dobrican, președintele Asociației Părinților, spune că: „Asociația Părinților de la Școala Dumbrăvița mulțumește în mod deosebit domnului Daniel Vărzaru pentru sprijinul acordat, dar și părinților care au adus un aport asociației prin acel 2%”.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.