• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Martie , 2023

Școala Altfel: Lectura… o aventură!

În cadrul  ”Clubului Lectura ... o aventură”, coordonat de doamnnele învățătoare Moș Ileana si Rotar Voichita având ca obiectiv formarea gustului pentru lectură al elevilor de la   Școala  băimăreană  "Lucian Blaga" a avut loc o  ”Întâlnire cu un scriitor”.

Evenimentul a început într-un cadru amenajat special pentru acest proiect, cu un program literar-artistic.

  La acțiunea  ”Întâlnire cu un scriitor”,  domnul  Nicoară Mihali le-a vorbit elevilor despre condiția si evoluția sctiitorului în timp, memorând amintiri de la conditia de elev, la debutul său literar. Copiii au recitat  poezii din creațiile autorului îndrăgit.

Ulterior s-a instalat un dialog prietenesc cu elevii curioși în legătură cu natura subiectelor operelor literare, inspirația  poeziilor, cât și  modul în care se scrie o poezie. 

Le-a cerut elevilor să se întoarcă la cărți. A vorbit despre elevi români din afara granițelor țării care nu au dreptul să vorbească în limba lor maternă, despre subiectul cărților: lupta dintre bine și rău, despre frumusețea Ilenei Cosânzene.

Subiectelor abordate și multor altor  curiozități din partea elevilor li s-a  răspuns cu tact pedagogic si cu mult drag,  încercând a le sădi elevilor dragostea pentru citit și dragostea pentru țară, pentru satul si orașul natal, pentru tot neamul românesc.

 

Partea a doua din  proiect s-a desfășurat în biblioteca  Județeană Petre Dulfu.

Voichița Rotar

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.