• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Martie , 2019

CL Baia Mare blochează investiția CJ în Centrul Cultural Maramureș

Marți, 12 martie 2019, ora. 12.00, Consiliul Județean Maramureș s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota cele șapte proiecte aflate pe ordinea de zi. Întâlnirea a fost prezidată de șeful administrației județene, Gabriel Zetea, care i-a avut alături de vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și pe secretarul județului, Aurica Todoran.

 

 

Înainte de debutul ședinței, președintele Consiliului Jude­țean a anunțat că va retrage de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirii și stabilirea destinației pentru un imobil din domeniul public al județului Maramureș, respectiv cel privind schimbarea denumirii Casei Tineretului Baia Mare, în Centrul Cultural Maramureș.

„Am retras acest proiect deoarece avizul care trebuia să fie transmis de Consiliul Municipal Baia Mare nu a ajuns la noi. Întotdeauna am consi­derat municipalitatea un partener al Consiliului Județean, însă felul în care s-au pronunțat la ultima ședință de Consiliu Local mi-a lăsat un gust amar. Vorbim despre un program național de finanțare a obiectivelor turistice, prin care Guvernul Româ­niei ne-ar putea pune la dispoziție fondurile necesare pentru a reabilita această clădire emblematică a Mara­mu­reșului. Legea spune, însă, că noi, ca și instituție tutelară, pentru a schimba denumirea unei clădiri, avem nevoie de acceptul consiliului local pe al cărui rază se află imobilul în cauză.
Am aflat cu tristețe cum unii consilieri locali din Baia Mare s-au declarat împotriva unei investiții pe care instituția Consiliului Județean dorește să o facă în Maramureș. Lansez, astfel, un apel către toate partidele politice care fac parte din Consiliul Județean Maramureș, să discute cu reprezentanții lor din Consiliul Local Baia Mare și să explice importanța și necesitatea acordării acestui aviz, fie el pozitiv sau negativ, pentru a putea depune proiectul la finanțare. Să nu acorzi un aviz doar pentru a bloca o acțiune a Consiliului Județean Maramureș este un gest greu de explicat.
Ceea ce au făcut consilierii municipali este departe de a fi o colaborare loială, însă îmi doresc să cred că, în decursul acestei luni vom primi acest aviz, pentru a putea vota pro­iectul în viitoarea ședință de Consiliu Județean.
Pentru a putea obține finanțarea, este imperios ne­ce­sar să dăm Casei Tineretului o destinație culturală.
Am toată dispo­nibilitatea să stau de vorbă cu aleșii locali din CL Baia Mare, să fiu prezent la viitoarea lor ședință și să le explic de ce este atât de important să acorde un aviz, pentru ca acest proiect să poată merge mai departe”, a declarat președintele Gabriel Zetea.
La cuvânt s-au mai înscris consilierii județeni Călin Bota, Marinel Kovacs și Teodor Ardelean, care au dat asigurări că, la rândul lor, vor încerca să discute cu colegii din cadrul Consiliului Local Baia Mare.
Proiectele care au fost apoi votate în cadrul ședinței extraordinare au privit utilizarea excedentului anual al bugetului județului, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2018, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire sală senzo­rială”, în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, aprobarea promovării pentru finan­țare a proiectului MaraStrategy, participarea județului Maramureș la evenimentele „Celebrarea Zilei Europei în Luxemburg” și „Celebrarea Zilei Europei la Poarta maramure­șeană de la Viena”. Ultimele două proiecte aflate pe ordinea de zi și aprobate de aleșii județeni au fost cel privind organigrama și statul de funcții la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, respectiv la Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

 

„Am aflat cu tristețe cum unii consilieri locali din Baia Mare s-au declarat împotriva unei investiții pe care instituția Consiliului Județean dorește să o facă în Maramureș. Lansez, astfel, un apel către toate partidele politice care fac parte din Consiliul Județean Maramureș, să discute cu reprezentanții lor din Consiliul Local Baia Mare și să explice importanța și necesitatea acordării acestui aviz, fie el pozitiv sau negativ, pentru a putea depune proiectul la finanțare. Să nu acorzi un aviz doar pentru a bloca o acțiune a Consiliului Județean Maramureș este un gest greu de explicat”.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.