• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Mai , 2016

Cercul de lectură

Miercuri, 11 mai, cei mai pasionaţi cititori ai Şcolii Gimnaziale Rus au participat la dezbaterile din cadrul Cercului de lectură. Este a doua activitate din cadrul unui proiect care are ca scop promovarea şi încurajarea lecturii după activitatea desfăşurată în luna ianuarie cu prilejul momentului aniversar dedicat poetului Mihai Eminescu.

 

Tematica pentru această întâlnire a fost diferenţiată în funcţie de nivelul de studiu. Elevii claselor a V-a şi a VI-a au avut de lecturat basme populare şi culte şi în cadrul întâlnirii au participat la dezbaterea cu titlul „Călători în lumea basmului!” Aceştia şi-au împărtăşit experienţa lecturilor individuale încercând, fiecare dintre ei să  demonstreze că lumea basmului este una fascinantă şi că acea luptă dintre „forţele binelui şi cele ale răului” nu reprezintă altceva decât un drum al descoperirii sinelui.

 

Pentru cei mai mari, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a tematica propusă a  fost descoperirea fascinantei lumi a prozei lui Ioan Slavici. Parcurgând nuvele lui Slavici, dar şi romanul „Mara”, aceştia au reuşit să desluşească „mistere” referitoare la viaţa ţăranului român transilvănean. Au „poposit” la Moara cu noroc, au însoţit-o pe Mara, mama eroină în drumul ei de la Lipova la Radna, „l-au” ajutat pe părintele Trandafir să îi îndrepte pe sărăceni, au „descoperit” îndeletnicirile tinerilor din acele vremuri apuse, dar frumoase precum ei au mărturisit.

 

În cadrul activităţii s-au remarcat următorii elevi: Ardelean Rebeca şi Dobrican Ciprian din clasa a V-a; Cânţa Maria, Chiver Anemona şi Marina George din clasa a VI-a; Ciocotişan Andreea, Ciocotişan Daniel, Colta Ionuţ, Nichita Vlad şi Pop Nicola din clasa a VII-a; Cionte Robert clasa a VIII-a.

 

Îi felicit pe toţi din tot sufletul pentru munca depusă, pentru implicare şi seriozitate. Sper că şi la următoarele activităţi se vor ridica la acelaşi nivel, dacă nu mai sus!Ca o încununare a muncii lor elevii vor participa la începutul lunii iunie la o excursie care are ca obiectiv vizitarea caselor memoriale ale scriitorilor: Ioan Slavici, Octavian Goga, George Coşbuc, dar şi a altor obiective turistice. Acest lucru va fi posibil cu sprijinul partenerilor noştri Asociaţia Nemus şi Gazeta de Dumbrăviţa.

 

Prof. Paula Bonaţ

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.