• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Iulie , 2022

Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, inaugurat de DGASPC Maramureș

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș a inaugurat in 23 iunie 2022, Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței. Evenimentul a avut loc la sediul centrului din Baia Mare, strada Griviței nr. 37, alături de conducerea DGASPC Maramureș fiind prezenți oficiali ai Consiliului Județean Maramureș.


Timp de aproximativ două luni, centrul a fost renovat prin implicarea muncitorilor și personalului de specialitate, a tinerilor din locuin­țele maxim protejate, precum și a voluntarilor cu suflet mare. În Centrul de zi vor fi desfășurate activități diverse în vederea educării și socializării adulților cu dizabilități care nu sunt integrați în comunitate, fiind găzduiți într-o locuință maxim protejată din structura DGASPC Maramureș.
Vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a declarat: „Am rămas impresionat în primul rând de acești oameni frumoși, care desfășoară aici diverse activități împreună cu personalul de specialitate. Mă bucur că am reușit să le asigurăm, prin eforturile DGASPC Mara­mureș, condiții foarte bune în care să continue zilnic activitățile de la centru. Consiliul Județean Mara­mureș va fi întotdeauna un partener al DGASPC, pentru ca toți copiii, tinerii și adulții cu diza­bilități să se bucure de condiții optime în centrele sociale în care sunt găzduiți”.  

Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste-Mădăras, a precizat: „Le mulțumesc și îi felicit atât pe angajații centrului și pe tinerii care i-au ajutat, cât și pe muncitorii noștri care  s-au ocupat de lucrările mai complicate. Mul­țu­mesc pentru susținere și repre­zentanților Consiliului Județean Maramureș. Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră și în viitor, pentru că ne-am propus să renovăm și alte centre sociale pe care le avem în subordine, mai ales acolo unde se impune urgent efectuarea unor astfel de lucrări. Preocuparea noastră constantă este de a oferi cele mai bune condiții atât copiilor, cât și tinerilor și adulților ocrotiți în centrele rezidențiale“.
Printre activitățile de abilitare și reabilitare desfășurate în Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, în care vor fi implicate 34 de persoane cu dizabilități, se află kinetoterapia, artterapia, meloterapia, terapia ocupațională, deprinderile de viață independentă, stimularea psiho-senzorio-motorie, dezvoltarea aptitudinilor cognitive, deprinderilor zilnice de comunicare, mobilitate, autoîngrijire, autogospodărire și interacțiune, dar și dezvoltarea de abilități lucrative, ac­tivități de tip vocațional și ocu­pațional.  

Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare va funcționa zilnic, serviciul social fiind înființat și administrat de DGASPC Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.