• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Noiembrie , 2015

Centrul de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie

Hope and Homes for Children România, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu Municipiul Baia Mare, a demarat oficial lucrările de construcţie pentru proiectul pilot Centru Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului. Locul viitorului centru este situat în Baia Mare, pe strada Cuza Vodă, nr. 8.  

 

Centrul de tranzit, asistenţă şi consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului în municipiul Baia Mare, are o capacitate de 19 locuri şi îşi propune să rezolve pe termen scurt şi mediu (6-24 luni) problema critică a locuirii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie din judeţul Maramureş. Centrul e conceput ca parte a sistemului de îngrijire, asigurând un flux rezonabil de ieşiri din sistemul de protecţie de stat, reducând astfel numărul de copii din sistem la nivel de judeţ.

 

În deschiderea evenimentului, Otto Sestak, director HHC România, a declarat: „Cea mai grea problemă cu care se confruntă tinerii la părăsirea sistemului de protecţie este că nu au o locuinţă şi nici resursele financiare să obţină una. Fără stabilitatea unui cămin din cadrul căruia să-şi poată proiecta şi construi o viaţă independentă, puţini dintre ei au o şansă reală la integrarea în societate, fiind aproape condamnaţi la marginalizare şi excluziune socială pentru tot restul vieţii. Aceşti tineri au nevoie de un cadru de tranziţie către viaţa independentă, în care să li se poată oferi servicii şi intervenţii integrate, locuire, informare şi consiliere, asistare, mediere, monitorizare”.

 

La rândul său, Bogdan Gavra, director general al SPAS Baia Mare, a spus:

„E foarte important şi mă bucur că am ajuns în momentul materializării acestui proiect. Până acum, în Baia Mare nu au existat astfel de servicii şi este practic o îmbogăţire a serviciilor  pe care SPAS le are la nivel de municipiu, ceea ce va putea oferi, pentru o perioadă limitată de timp, sprijin pentru aceşti tineri. Aşadar, sperăm să finalizăm cât mai repede această construcţie. Mulţumesc şi spor la treabă!”.

 

Codruţ Suciu, manager magazin Kaufland Baia Mare: „Mă bucur mult să fim parteneri la un asemenea proiect care vine în sprijinul tinerilor ieşiţi din sistemul de stat. Ştim că nu există prea multe alternative pentru aceşti tineri şi de aceea va fi cât se poate de benefic acest centru. Sper să fie un start bun şi să nu fie singurul la nivel de ţară”.

 

La eveniment au participat partenerii din proiect, respectiv reprezentanţi ai HHC România, SPAS Baia Mare,  Kaufland România, precum şi tineri care vor fi beneficiarii direcţi ai acestui centru.

 

„Cea mai grea problemă cu care se confruntă tinerii la părăsirea sistemului de protecţie este că nu au o locuinţă şi nici resursele financiare să obţină una. Fără stabilitatea unui cămin din cadrul căruia să-şi poată proiecta şi construi o viaţă independentă, puţini dintre ei au o şansă reală la integrarea în societate, fiind aproape condamnaţi la marginalizare şi excluziune socială pentru tot restul vieţii”.

 

Otto Sestak, director HHC România

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.