• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2016

Cei care vor să salveze România!

USR Maramureş a intrat cu drepturi depline în competiţia electorală prin organizarea primei conferinţe de presă organizată de liderii filialei judeţene a unui partid atipic, cu lideri atipici. În centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, se află sediul organizaţiei judeţene a USR. Trebuie să urci câteva scări, să treci prin două uşi şi brusc se deschide un spaţiu, nici prea mare, nici prea mic. Un sediu atipic. Cum ar fi putut să fie altfel?!

 

 

Gazdele conferinţei de presă au fost Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş, candidat pe prima poziţie pentru Senat, Vlad Duruş şi Ana Ştef, candidaţii pe primele două poziţii la Camera Deputaţilor.

Uşor emoţionaţi, fiind prima întâlnire cu presa, uşor stângaci, cei trei candidaţi au vorbit despre USR, despre nevoia de a se implica în politică pentru a face ceva pentru România.

„USR a apărut în urma revoltei oamenilor pentru actuala clasă politică, pornind de la faptul că oamenii şi alegătorii nu mai sunt mulţumiţi şi nu se mai simt reprezentaţi de partidele actuale, fiind minţiţi şi sătui de risipa din banii publici făcută de actualii politicieni şi de Guvernele care s-au succedat timp de 26 de ani. Ne dorim să rezolvăm problemele actuale şi să dăm o direcţie de dezvoltare a României pe termen cât mai lung. Nu am vrut să mă implic niciodată politic, dar am făcut-o din necesitate. Toţi candidaţii au fost aleşi cu votul tuturor membrilor. S-a mers pe meritocraţie. Toţi suntem din Maramureş şi nu avem pe liste oameni sugeraţi sau impuşi din alte părţi. Am încercat să-i găsim pe cei mai buni dintre noi şi să-i prezentăm alegătorilor, în vederea unei reprezentări cât mai bune pentru partid. Din fericire, trendul USR este crescător, dar nu putem să estimăm până unde va ajunge la 11 decembrie. Certitudini nu avem, însă ţinta noastră este să trimitem măcar un reprezentant în Parlament. Credem că un procent de 10% ar asigura un loc”, a spus Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş. Acesta este inginer şi lucrează în cadrul unei societăţi comerciale.

 

Candidatul pentru Camera Deputaţilor, Vlad Duruş, este avocat, membru în Baroul Maramureş.

Ca şi liderul filialei a fost nemulţumit de actuala clasă politică.

 

„Nu am fost mulţumit de actuala clasă politică. Am vrut să am un cuvânt de spus în ceea ce priveşte politica. Consider că deficitul de notorietate de care dispunem acum este un lucru bun, în favoarea noastră. Faptul că lumea nu ne ştie drept oameni politici reprezintă un avantaj. Tocmai de aici pornim. Acest partid este format din oameni noi, fără trecut politic, nefiind pătaţi”, a spus Duruş.Ana Ştef, poziţia a doua pentru Camera Deputaţilor, este absolventă a Universităţii de Nord, Facultatea de Litere. Ea a spus că a intrat în politică după ce l-a auzit pe Nicuşor Dan explicând de ce ar trebui tinerii să facă politică pentru a schimba ceva în România.

USR Maramureş nu are filiale în judeţ, dar speră ca în perioada următoare să devină activi şi în alte localităţi maramureşene.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.