• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Octombrie , 2017

„Ce faci când nu mai știi ce să faci cu copilul tău?”

Zilele trecute, zeci de băimăreni au avut, timp de câteva ore, o altă pers­pectivă asupra vieții de părinte în compania educatorului parental Meda Morariu. Găzduit de Centrul Multifunc­țional Rivulus Pueris, evenimentul „Ce faci când nu mai știi ce să faci cu copilul tău?” a trecut în revistă câțiva factori care influențează modul în care părinții își cresc copiii și cum „apar” ei prin ochii copiilor.


Dialogul condus de Meda Morariu a avut la bază principiile metodei „Cercul Siguranței”, metodă creată de trei psihoterapeuți americani care au reuşit să scoată din paginile publicațiilor de specialitate, rezultatul a trei decenii de cercetări și să le aducă mai aproape de cei care au cea mai mare nevoie de ele – părinți, dascăli, bone etc.
„Comportamentul în sine este o formă de comunicare pe care copilul se așteaptă ca părinții să o înțeleagă și să-i răspundă adecvat. Când nu se întâmplă așa, se ajunge la lipsa conectării în rela­ția părinte-copil, care îl lasă pe acesta din urmă singur, descurajat, fără direc­ție, copleșit de emoții, tânjind după confort și siguranță. De multe ori nu reușim să decodificăm ce ne transmit cei mici și ne trezim într-un tobogan emoțional în care ne întrebăm adesea unde greșim?
Cercetările demonstrează că Siguranța se poate învăța, în ciuda faptului că e greu de descris, iar Programul Cercul Siguranței pentru Părinți reușește acest lucru într-o manieră cu care părinții din România și din toată lumea rezonează continuu. Rolul meu este să-i ghidez pe părinți pe drumul către un parentaj conștient. Odată pătruns înțelesul Cer­cului Siguranței, părintele găsește singur de cele mai multe ori soluția potri­vită pentru fiecare dificultate în parte. Și când se întâmplă să greșească, își amintește că cel mic are nevoie ca el să fie un părinte «suficient de bun» și «niciodată nu e prea târziu pentru asta!»”, a spus Meda Morariu.
La finalul întâlnirii, care datorită dis­cuțiilor libere s-a prelungit cu o oră peste cele două prevăzute, părinții și-au exprimat entuziasmul și plă­cerea de a participa la seminar.

 

 

„Comportamentul în sine este o formă de comunicare pe care copilul se așteaptă ca părinții să o înțeleagă și să-i răspundă adecvat”.
Meda Morariu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.