• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Mai , 2017

Caravana CinEd pentru școala primară sosește la Baia Mare

Denisa BUZILĂ

Prima oprire a fost la Baia Mare, în perioada 15-16 mai, la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, unde au avut loc șase proiecții de film pentru elevi, urmate de discuții și activități. Clasele participante au fost: a II-a C, înv. Cînța Adriana, a III-a A, înv. Pintea Alina, a III-a B, înv. Bozga Alina, a III-a C, înv. Michiș Ionița, a IV-a A, înv. Cîmpian Gabriela și a IV-a B, înv. Chende Paula, coordonator proiect la nivel de școală, prof. Buzilă Gârda Denisa.

CinEd este o iniţiativă europeană care îşi propune să îmbunătăţească şi să încurajeze dezvoltarea programelor de educaţie cinematografică adresate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 19 ani.
Proiectul este dezvoltat de Institutul Francez din Paris în parteneriat cu şapte ţări europene: Spania, Portugalia, Bulgaria, Italia, Cehia, Finlanda şi România, unde programul CinEd este coordonat de Asociaţia Culturală Ma­condo (pentru elevi și cadre didactice din învățământul primar) în colaborare cu Societatea Culturală NexT (pentru segmentele gimnaziu şi liceu).
Proiect gratuit de educație cinematografică
CinEd pleacă de la premisa că educaţia cinematografică este un element cheie în educarea tinerilor în epoca digitală. Scopul programului este acela de a crea un prim model de strategie pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice la scară largă, implicând un număr cât mai mare de profesori, învățători şi elevi.
Filmele selectate de criticii de film din cele șapte ţări partenere împreună cu reprezentanți ai Cinematecii Franceze și resursele pedagogice create special pentru nevoile de învățare ale elevilor sunt puse la dispoziţia tuturor profesorilor, învățătorilor şi elevilor interesaţi, gratuit, prin intermediul unei platforme online special concepute.

Mai mult, graţie proiecţiilor şi întâlnirilor cu profesioniştii din domeniu, elevii implicaţi în primă fază în program vor fi încurajaţi să descopere vizionarea filmelor ca activitate culturală şi vor fi ajutaţi să-şi dezvolte abilităţile de înțelegere a mesajelor audiovizuale, în general, şi a filmelor, privite ca obiecte artistice, în particular

 

Impactul asupra elevilor
 

Proiectul derulat în școala noastră a fost bine primit în rândul elevilor, aceștia fiind interesați de materialele vizionate și foarte receptivi la mesajul transmis de film, acest lucru putând fi observat din a doua parte a activității în care copiii au fost provocați la discuții detailate cu privire la modul de realizare a filmului, dar și interpretarea proprie a unor secvențe selectate.

 

Pentru mai multe detalii despre platformă vă invităm să consultați site-ul CinEd
(http://event.institutfrancais.com/cined/ro/) și pagina de Facebook CinEd.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.