• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 August , 2014

Câini şi cai, ca doctori şi psihologi, în Estonia

Asociaţia PARTES a participat, alături de partenerii săi europeni, la a patra întâlnire a proiectului Grundtvig - Parteneriate de învăţare „Terapii Asistate de Animale de Companie. Învăţând cu ei” la Tallinn (Estonia), între 16 şi 20 iulie 2014.

 
 

Am avut ocazia să vorbim despre felul în care fiecare partener lucrează cu animale, despre munca legată de proiect, dar şi să vedem, pe viu, din nou, cum câinii şi caii devin terapeuţi şi psihoterapeuţi.

Gazda noastră, Asociaţia Equilibre din Koordi Roosna-Alliku, a dezvoltat o adevărată fermă ecologică în care îmbină construcţiile ecologice de case şi spaţii de locuit pentru animale cu terapiile şi psihoterapiile asistate de animale şi cu formarea/ educaţia în cele două domenii.

De asemenea, ne-am întâlnit cu membri ai Asociaţiei Naţionale Estoniene pentru Terapia cu Câini şi am văzut cum aceştia stabilesc, încetul cu încetul, standardele pentru atestarea sau acreditarea atât a terapeuţilor cu animale, cât şi a animalelor folosite în terapie.

 
 

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc la Baia Mare, în luna octombrie, atunci când partenerii de proiect din Marea Britanie (organizaţia transformând Luminile Roşii în Verde Cambridge), din Lituania (Muzeul Lituanian al Mării din Klaipeda), Italia (Centrul Holistic de Intervenţii Asistate cu Animale La Tela di Carlota din Vicenza) şi Spania (coordonatorii proiectului - Centrul de Educaţie Specială Dr. Fernando Arce din Torrelavega) şi Estonia vor participa şi la Conferinţa internationala a Asociaţiei Esperando despre terapii pentru persoanele cu dizabilităţi.

 

Una dintre temele posibile, care stârneşte deja un interes intens, este terapia asistată de delfini! Aceasta ar urma să fie prezentată de către specialiştii Muzeului Lituanian al Mării din Klaipeda. Între timp, parteneriatul dintre Asociaţiile PARTES şi ESPERANDO continuă, astfel încât copiii şi tinerii cu dizabilităţi de la Esperando beneficiază de şedinţele săptămânale de terapie cu cai la Băiţa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.