• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 August 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Noiembrie , 2018

C.S.E.I. Baia Mare a aniversat 20 de ani de activitate în învățământul special

Pentru a marca la justa va­loare acest eveniment, re­pre­­zentanții primei instituții înființate la nivelul jude­țului Maramureș cu destinația pro­fesio­nalizării elevilor cu cerințe edu­ca­ționale speciale au organizat o întâlnire festivă la care au participat repr­ezentanții Consiliul Județean Ma­ra­mureș și cei Inspectoratului Șco­lar Județean Maramureș, instituții în subordinea cărora funcționează unitatea de învățământ.
Totodată, au fost invitați să participe și reprezentanți ai instituțiilor de cultură existente în județ, actuali și foști inspector școlari, dar și actuali și foști directori sau angajați ai C.S.E.I. Baia Mare, care și-au pus amprenta asupra acestei instituții de învățământ de-a lungul celor două decenii de activitate. Au fost prezenți și consilierii județeni Liliana Moga, Gyongyike Bondi, Teodor Ardelean, directorul D.G.A.S.P.C. Maramureș, Alina Coste-Mădăras, directorului Muzeului de Etnografie și Artă Po­pulară, Monica Mare, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, Delia Ardelean, inspectorul școlar general adjunct Mihai Pop.
În cadrul acțiunii emblematice des­fășurată la Palatul Administrativ, prof. Nicoleta Elena Covaci, director al C.S.E.I. Baia Mare, a făcut cunoscut faptul că, în colaborare cu Inspec­to­ratul Școlar Județean Maramureș, Mu­zeul Județean de Istorie și Arheo­logie Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Mara­mu­reș și Consiliul Județean Mara­mu­reș, au reușit să lanseze proiectul edu­ca­țional intitulat „Tinerii mesteșu­gari”.
De asemenea, a prezentat actul educational terapeutic și de profesiona­lizare din cei 20 de ani de funcțio­nare și a precizat că evenimentul este inclus în calendarul Centrului Peda­gocic al Învățământului Special din primul semestru al anului școlar 2018 - 2019.
Dat fiind faptul că se apropie Ziua Națională a României, iar educația incluzivă reprezintă parteneriatul dintre elevi, părinți, colaboratori, autorități și școli integratoare, organizatorii au inclus în program, pe lângă imagini și cuvinte, un moment artistic emoționant de evocare prin cântece patriotice interpretate de elevi ai C.S.E.I. Baia Mare, ai Co­rului Gaudium și ai Corului Peni­teciarului Baia Mare.
Mesaje de felicitare și apreciere pentru reprezentanții C.S.E.I. Baia Mare au avut și Ciprian Cucuiat, inspectorul școlar general adjunct, Cosmin Drulea, directorul de cabinet al Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a dat citire cuvântului transmis de șeful administrației județene, foștii directori ai școlii speciale, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș dar și alți invitați prezenți la eveniment.
Din partea instituției județene, prof. Nicoleta Elena Covaci, directorul C.S.E.I. a primit un coș cu flori și o plachetă aniversară, iar acțiunea a fost marcată prin oferirea de diplome acordate de unitatea școlară tuturor angajaților care, cu devotament și dăruire, se ocupă de educația copiilor cu cerințe speciale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.