• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Martie , 2014

Bruna de Maramureş la 55 de ani

 În 24 martie în sala Transist a Primăriei Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat colocviul „Bruna de Maramureş - rasa mea de suflet”, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Bruna Schwyz” Maramureş şi dedicat aniversării a 55 de ani de la recunoaşterea rasei „Bruna de Maramureş” ca populaţie de sine stătătoare.

 
 

La întâlnirea aniversară au participat specialişti de la instituţiile locale şi judeţene, conducători de instituţii agricole, primari şi crescători de animale din Maramureşul istoric, dar şi prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian. Au fost prezentate referate privind istoricul rasei, problemele cu care se confruntă crescătorii de animale, preşedintele asociaţiei, Dorel Codrea, amintind şi de obligaţiile care le revin crescătorilor de taurine şi celor care au responsabilităţi în a promova rasa brună. Primarul Ovidiu Nemeş, a dat exemplu altor ţări, care au adus la rang de performanţă rasele de taurine specifice zonei.

 

„În Olanda, de exemplu, după ce şi-au specializat rasele şi le-au dus într-o zonă a performanţei au reuşit şi să le promoveze în întreaga lume.

Mi-aş fi dorit şi noi să putem ajunge la acest nivel cu Bruna de Maramureş şi poate timpul nu este pierdut.

Cei 55 de ani ne obligă ca de acum înainte să privim mai cu atenţie spre această rasă, să facem diligenţele necesare la nivel guvernamental, la nivelul ministerelor, pentru a canaliza energiile spre a reuşi să promovăm ceea ce noi avem în Ţara Maramureşului ca şi elită”, punctează primarul Ovidiu Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.