• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Februarie , 2018

Bota critică atitudinea constructorilor de autostrăzi

Discuțiile și sesizările lui Bota au avut un final fericit, după doi ani. „După doi ani am avut câștig de cauză în privința demersului făcut la cererea localnicilor din localitatea Berbești, comuna Giulești, județul Maramureș, cu privire la locația realizării parcărilor de pe DN 18 (în apropierea municipiului Sighetu Marmației). Acestea nu se vor mai executa în acea locație, oamenii își vor recăpăta terenurile, iar banul public nu se va mai irosi pe ceva ce nu era necesar a fi făcut”, a spus de­putatul Sorin Bota. Soluția propusă de deputatul de Maramureș - „Menținerea și dezvoltarea parcării din vârful Guti­nului, parcare existentă ce trebuie doar amenajată corespunzător” - a fost ac­ceptată de către conducerea Minis­terului Transporturilor și C.N.A.I.R.


Pe de altă parte, parlamentarul Sorin Bota își continuă demersurile pentru lucrări de infrastructură de calitate și mai ieftine, în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților.
Zilele trecute a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai constructorilor de autostrăzi, C.N.A.I.R. și Ministerul Transpor­turilor. În cadrul acestei ședințe de lucru, deputatul Sorin BOTA, vice­președinte al Comisiei, a cerut o mai bună organizare și plata la zi a subantre­prenorilor români care duc greul acestor șantiere, subliniind toto­dată faptul că, până la acest moment, am parcurs 50% din programul cu care România s-a angajat în fața Uniunii Europene în ceea ce privește moderni­zarea infrastructurii rutiere, pentru a avea o rețea compatibilă cu cea din U.E. De asemenea, deputatul a subliniat că atât erorile din documentațiile întocmite de către C.N.A.I.R. (unde este o problemă de incapacitate / incompetență), cât și lipsa voită din partea constructorilor de a termina la timp lucrările, sunt cauzele principale ale întârzierilor. „Ceea ce se poate face în 2 ani, la noi se face în 5, pentru că așa doresc constructorii care au o atitudine distructivă”, a spus Bota.
 

 

 

„După doi ani am avut câștig de cauză în privința demersului făcut la cererea localnicilor din localitatea Berbești, comuna Giulești, județul Maramureș, cu privire la locația realizării parcărilor de pe DN 18 (în apropierea municipiului Sighetu Marmației). Acestea nu se vor mai executa în acea locație, oamenii își vor recăpăta terenurile, iar banul public nu se va mai irosi pe ceva ce nu era necesar a fi făcut”.

Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.