• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Octombrie , 2017

Bogdan Tomoiagă: „Voucherele de vacanță au fost aprobate de Senat”

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, maramureșeanul Bogdan Tomoiagă a susținut luni, 16 octombrie, în plenul Senatului, proiectul de lege privind aprobarea voucherelor de vacanță. Senatul, întrunit în ședință, a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanţă în forma adoptată de Guvern, astfel că autorităţile publice locale şi centrale vor acorda angajaţilor din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie sub formă de vouchere de vacanţă în
valoare de 1.450 de lei.


„Măsura asumată prin Programul de Guvernare 2017 - 2020 prevede, conform OUG 46/2017, că toți salariații din sistemul public vor beneficia, anual, începând din 2017, de un tichet de vacanță egal cu valoarea salariului minim brut din acel an, ce va putea fi utilizat în interiorul granițelor Româ­niei. Măsurile urmărite de Guvern vor conduce la creșterea numărului de locuri de muncă în România. Astfel, obiectivul Guvernului este să oprească exodul forței de muncă din domeniul turismului către alte state din relativa vecinătate a României, stimulând acest domeniu prin acordarea unui tichet de vacanță pentru angajații din sistemul public”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă.
Oficialul a arătat că instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majo­ritară, „acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indem­nizaţie de vacanţă sau o singură primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”.
Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, fiind consi­de­rată contravenţie dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul. Proiectul de lege privind aprobarea OUG 46/2017 pentru modificarea şi completarea OUG 8/2009 pri­vind acordarea voucherelor de vacanţă a fost adoptat de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată cu 70 de voturi „pentru”, 12 „abţineri” şi 24 „împotrivă”. Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputa­ţilor cu rol decizional în acest caz.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.