• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Februarie , 2017

„Bătălia Cărților”, la a treia ediție

„Bătălia Cărților”,
la a treia ediție

Biblioteca Municipală „Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației a fost gazda cele de-a treia ediții a concursului național de lectură „Bătălia Cărților”. Douăzeci de tineri au susținut o pledoarie pentru lectură, sperând la cele două premii puse la bătaie la secțiunile „Cea mai bună fișă de lectură” și „Convinge-mă să citesc”.
Ideea organizării concursului „Bătălia Cărților” la Sighet îi aparține profesoarei Odarca Bout, care i-a propus fostului director Echim Vancea realizarea acestui proiect la Biblioteca Municipală „Laurențiu Ulici”, cu ani în urmă.

„Era o mică prolemă însă, doar bibliotecile județene puteau organiza un astfel de eveniment. Echim Vancea a insistat cu argumentul că în Sighet sunt foarte mulți iubitori ai lecturii de plăcere. Și asta a fost întâmplarea fericită pentru noi sighetenii”, povestește Odarca Bout.

La concurs s-au înscris 48 de tineri și 31 de copii. Dintre aceștia au fost selectați, pe baza fișei de lectură, douăzeci de concurenți. Fiecare a lecturat o carte pe care a prezentat-o în fața unui juriu de specialitate, format din profesori de limba română, poeți sau foști concurenți la „Bătălia Cărților”.
Rând pe rând, concurenții și-au depășit emoțiile în timp ce susțineau, cu pasiune, o invitație la lectură.
Pentru a susține ideea de lectură, primarul Horia Scubli a anunțat intenția de a amplasa în municipiu un spațiu public dedicat cărții, rafturi cu volume care vor putea fi accesate de orice trecător.
„În Norvegia, într-un orășel de mărimea Sighetului, cineva a hotărât ca la colțurile străzilor să pună un fel de turnulețe, care indicau și direcția străzilor, dar erau și niște etajere pe care erau cărți. Oricine le putea împrumuta să le citească. De dimineață mă gândeam să merg la un meșter, să fac două etajere mari, la intrarea pe pietonală, unde noi vom pune cărți, să le ia cine vrea”, a declarat Scubli.

În urma concursului au fost premiați cei de pe locurile I cu 300 de lei, locul II cu 200 de lei, locul III cu 100 de lei și mențiunea cu 50 de lei. Cel care a întocmit cea mai bună fișă de lectură a fost premiat cu 100 de lei. Organizarea concursului a fost susținută financiar de inginerul Vasile Prodan, un important om de afaceri din localitate. Câștigătorul ediției din acest an va reprezenta Sighetul la concursul național de lectură „Bătălia Cărților”, care va avea loc la Târgu Mureș, în 31 martie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.