• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Februarie , 2017

BALUL INIMILOR. Un eveniment caritabil organizat de Rotaract TEAM Baia Mare

Rotaract TEAM Baia Mare a organizat în 24 februarie ediția a III-a a evenimentului caritabil „Balul Inimilor”. Proiectul a fost inițiat în urmă cu doi ani, ca urmare a campaniei „Donează sânge, salvează vieți”.

 

Pentru că la capitolul donare de sânge România se află pe locurile codașe din Europa, campania „Donează sânge, salvează vieți” își propune să crească numărul donatorilor de sânge, rezol­vând astfel o problemă de actualitate. Proiectul a fost inițiat de către clubul Rotaract TEAM din Baia Mare, iar ulterior a fost preluat de toate cluburile Rotaract din România și Republica Moldova.

„Noi, când am început DSSV-ul, am spus că schimbarea trebuie să plece de la noi și am început să mergem chiar noi, din organizația noastră, la donare de sânge. Iar acest lucru s-a transformat într-un lucru regulat. Am început să mergem periodic la donat de sânge și să încercăm să ne convingem prietenii sau familia să meargă să facă acest gest. În urmă cu doi ani de zile am decis să punem bazele acestui eveniment caritabil, care se numește «Balul Inimilor», pentru a aduce în societatea băimăreană ideea de eveniment de gală caritabil”, explică președintele Rotaract TEAM. Baia Mare, Evelyne Cușner.
„Balul inimilor” este un eveniment ca­ritabil de strângere de fonduri pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Mara­mureș. În urma evenimentului de anul acesta, Rotaract TEAM își dorește să achiziționeze un scaun de afereză pentru centru și să construiască un website de calitate.
În urma ediției de anul trecut a „Balului Inimilor”, Rotaract TEAM a investit 20.000 de lei în centrul de transfuzii, pentru renovarea acestuia și înlocuirea mobilierului.
„Anul acesta ne vom îndrepta atenția, din nou, asupra Centrului de Transfuzie Sanguină pentru că ne-am gândit că ar fi foarte indicat să schimbăm scaunul de afereză din camera de donare. Acel scaun este destul de vechi, iar afereza este cel mai lung procedeu care se poate întâmpla în acea cameră de donare de sânge. Pentru că la afereză se extrag doar trombocitele din sânge, acest procedeu poate dura până la aproximativ o oră, iar acest scaun pe care îl au ei acolo chiar poate fi schimbat cu unul nou, modern și ultrasofisticat. Prețul unui nou scaun de afereză este peste 2.500 de euro, acesta fiind targetul nostru principal”
Evelyne Cușner, președinte Rotaract TEAM Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.