• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

BAIA MARE TANGO WEEK-END

La finalul acestei săptămâni, în perioada 30 - 31 octombrie 2015, Baia Mare va fi gazda unui eveniment mult aşteptat: „BAIA MARE TANGO WEEKEND”.

 

Invitaţi speciali vor fi profesorii de tango argentinian Horia Pop şi Ioana Lascu de la Compania de Tango Cluj, care au contribuit la fondarea primei şi singurei (până în prezent) şcoli de tango argentinian din Baia Mare. Tangoul argentinian face parte din patrimoniul UNESCO şi se practică cu regularitate în cadrul şcolii băimărene Ora de Tango.

 

Horia Pop şi Ioana Lascu sunt printre cei mai apreciaţi dansatori şi profesori de tango argentinian din ţară. Ei au pus umărul la începuturile acestui dans superb în oraşul nostru, fiind consideraţi fondatori ai şcolii de tango argentinian din Baia Mare, alături de Oana Horotan şi Ion Avram, profesori şi fondatori ai şcolii „Ora de Tango Baia Mare”. Ei vor susţine mai multe cursuri de tango atât pentru începători, cât şi pentru dansatorii cu experienţă de peste un an de tango. Acestea vor avea loc la Centrul CASPEV din Baia Mare (str. Săsarului nr. 3).

 

Începând din iunie 2013, Horia Pop şi Ioana Lascu de la Compania de Tango Cluj au susţinut ca profesori invitaţi peste 10 cursuri în cadrul Şcolii “Ora de Tango Baia Mare”, predând comunităţii de tango argentinian din Baia Mare frumuseţea acestui dans apreciat la nivel internaţional în comunităţi de tango din oraşe mai mari sau mai mici.

 

Evenimentul va culmina sâmbătă, 31 octombrie, cu Milonga del Otoño - o petrecere dansantă de tango argentinian, care se va desfăşura la Caffe Charlie (Baia Mare, Str. Gh. Şincai nr. 10, la parter), între orele 21.30-01.00. Bineînţeles, publicul larg este aşteptat să îi şi admire pe profesorii Horia Pop şi Ioana Lascu dansând, la demonstraţia pe care o vor susţine cu această ocazie. Intrarea este liberă.

 

În cadrul Milonga del Otoño, ca surpriza de ultima oră, ne vom bucura de prezenţa duetului Two to Tango Cluj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.