• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 21 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 August , 2012

Autonomie de mişcare de 800 de km

Un nou concept de automobil ecologic fost creat prin eforturile conjugate a trei companii de profil din Danemarca. Astfel, anul viitor va fi lansat un unui automobil electric care va putea circula pe distanţa record de 804 kilometri până la următorul „plin”.
Noul prototip va avea astfel un avans serios în faţa principalului său rival, automobilul ecologic marca Chevrolet Volt, care poate circula pe distanţa de 600 kilometri fără să necesite realimentare.

Conceptul Modular Energy Carrir (MECc), creat în urma colaborării între un număr de trei companii daneze, foloseşte bio-metanolul pentru a alimenta bateria automobilului.

Morgens Lokke, CEO al ECOmove, compania care a realizat designul automobilului “QBEAK”, susţine că bio-metanolul este un combustibil superior benzinei sau motorinei, deoarece produce o cantitate mult mai mică de dioxid de carbon.

“Adăugând tehnologiile folosite la construirea automobilului, care atinge greutatea de doar 425 kilograme, putem atinge uşor o autonomie de mişcare ce depăşeşte 800 kilometri”, declară acesta.

O soluţie compusă din bio-metanol şi apă este convertită pentru a crea electricitate, în timp ce energia reziduală rezultată din acest proces alimentează sistemele de răcire şi de încălzire ale automobilului.

“În loc să-l echipăm cu o baterie fixă, am construit şase module care pot fi montate în interiorul şasiului. Modulele pot fi acţionate cu energia din baterii sau orice altă sursă de energie”, adaugă Lokke.

Multipremiatul QBEAK beneficiază şi de un motor electric patentat care-i permite o viteză maximă de 120 km/oră. Automobilul a intrat deja în atenţia caselor regale europene în decursul acestui an, când prototipul său a fost observat de către Prinţul Charles al Marii Britanii şi Camilla, în timpul vizitei efectuate de aceştia în Danemerca. Cei doi au urcat în QBEAK, în cursul vizitei lor la Vitus Bering Innovation Park, în decursul lunii mai a anului curent.

Prinţul Charles a promis că va urmări tendinţele ECOmove pe viitor, declarând ulterior că automobilul QBEAK este unul deosebit de interesant. Conform lui Mads Friis Jensen din cadrul companiei Serenergy, bio-metanolul este un combustibil abundent şi ieftin, care produce cantităţi minore de dioxid de carbon. Comparativ cu benzina, bio-methanolul produce cu până la 70% mai puţine emisii.

Departamentul SUA pentru Energie (DOE) susţine că metanolul nu are probleme legate de perioada de depozitate, comparativ cu alţi combustibili ecologici, deoarece fiind sub forma lichidă poate fi uşor transportat.

Proiectul QBEAK speră să lanseze în decursul acestui an şi un model alimentat prin intermediul unei baterii, care să-i confere o autonomie de mişcare de aproximativ 300 kilometri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.