• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Martie , 2018

Au venit austriecii!

Partea austriacă a oferit broșuri cu o prezentare a firmelor aflate la masa de ședințe, iar discuțiile au fost moderate de un reprezentant al Ambasadei și de pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea.


Discuțiile au fost cordiale și au fost traduse în timp real de doi reprezentanți veniți de la Ambasadă. Gabriel Zetea a făcut o prezentare a CJ Maramureș și a oportunităților de afaceri existente în nordul țării. Zetea a prezentat și proiectele aflate în derulare pe infrastructura rutieră, proiectul de management al deșeurilor și a amintit de o inițiativă a CJ Maramureș și CJ Satu Mare. Președintele a spus că există un proiect european important de infra­structură rutieră, respectiv o autostradă ce pleacă din Polonia și ajunge în Ungaria, la Debrecen. Având în vedere că în partea de nord nu se prevăd autostrăzi, rutele rutiere de aici nu fac parte din culoarele europene de transport, CJ Maramureș și cel din Satu Mare au făcut demersuri către Comisia Europeană pentru ca această autostradă să facă un ocol de pe ruta existentă și să treacă prin Satu Mare și Maramureș după care să ajungă la Debrecen. O inițiativă interesantă, care ar putea lega și nordul de marile autostrăzi europene.
Primarul de Baia Mare a vorbit și în germană și în română, prezentând oportunitățile de afaceri din municipiu și invitându-i pe oamenii de afaceri austrieci să vină cu proiecte, să se implice în proiectele existente, să aducă calitatea serviciilor austriece.
O întâlnire bună pentru Maramureș și care va fi urmată de alte întâlniri și vizite în ambele sensuri.

Președintele Gabriel Zetea a postat pe o rețea de socializare un scurt mesaj cu privire la această întâlnire oficială.
„Am găzduit azi în Baia Mare o întâlnire cu mare potențial de viitor pentru Maramureș. 16 companii austriece din domeniul alimentării cu apă potabilă, al apelor reziduale, al managementului resurselor, al tehnologiei comunale și al mediului înconjurător, al infrastructurii rutiere și al mobilității urbane au asistat la prezentarea proiectelor județului Mara­mureș. Mulțumesc mult repreze­n­tan­ților Ambasadei Austriei pentru că au ales Maramureșul ca destinație pentru atât de multe companii și le mul­țumesc oaspeților noștri pentru interes. Avem cu toții de câștigat enorm din parteneriate publice sau în domeniul privat și încă avem multe de învățat din experiența prietenilor noștri austrieci!
Vreau să îi mulțumesc în mod special și domnului primar Cătălin Cherecheș pentru mesajul adresat invitaților noștri, dar și primarilor din Borșa, Drago­mi­rești, Cicârlău, Mireșu Mare, Groșii Țibleșului și Sarasău pentru că au reușit să asiste la un eveniment atât de important!”, a scris Zetea în mesajul său.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.