• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2022

Asociația Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” a prezentat o expoziție „cu greutate”, de nota 10

Seria evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș s-a încheiat cu un vernisaj reprezentativ pentru Baia Mare, expoziția de artă „Salonul de toamnă” a membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic”.

Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare a devenit neîncăpătoare, ceea ce demonstrează că băimărenii iubesc arta și sunt extrem de interesați de evenimente culturale.

Expoziția a avut ca oaspeți de­legația franceză din Departamentul Cantal, venită în municipiul nostru pentru semnarea acordului de înfrățire cu județul Maramureș.
Publicul a fost salutat de Mihai Tirică, președintele Asociației Artiș­tilor Plastici „Alexandru Șainelic”.
„Câtă dragoste și energie pot să existe în orașul nostru, în direcția artelor plastice! Nu degeaba Baia Mare este numit orașul pictorilor, orașul artiștilor”, a spus Mihai Tirică.

Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, a prezentat oaspeții francezi. Colaborarea Asociației cu Consiliul Județean este veche, din anul 2014, de când, an de an, se organizează o școală de vară la Muzeul Satului, unde s-au strâns copii talentați din tot județul, dar și copii veniți din străinătate.

Expoziția întrunește lucrările a 30 de artiști din întreg județul și cuprinde o paletă largă de lucrări: grafică, pictură, ceramică, artă textilă, sculptură în fier, sculptură în lemn.

Sculpturile în fier ale artistului Stelian Blagoslov au stârnit un interes deosebit. Asociația are o colaborare fructuoasă și cu Colegiul de Arte Baia Mare, patru eleve talentate au prezentat, spre bucuria publicului, un moment artistic.
Printre mulții invitați, l-am găsit pe Blagoslov, într-o discuție profesională cu membrii Asociației.  Artistul băimărean ne-a vorbit despre expoziție și despre eforturile pe care le-a făcut pentru a aduce cele 12 lucrări „cu mare greutate” ale sale.
„Încercăm să ne exprimăm într-un anume fel. Sperăm să fie o ex­poziție deosebită pentru cei care și-au răpit un pic din timpul lor pentru a veni să o vadă. Probabil or să vadă ce ar dori să vadă. Aici este marea  problemă, de a oferi publicului ceea ce de multe ori își dorește să vadă. Și nu reușim întotdeauna! Expun majoritatea membrilor Asociației. Și suntem mulțumiți că reușim să expunem și ne dorim ca aceia care interac­ționează cu lucrările noastre să fie mulțumiți”, a declarat artistul băimărean Stelian Blagoslov.

Vicepreședintele Radu Trufan a vorbit  despre colaborarea cu Aso­ciația de artiști și a spus că această colaborare merge mai departe și va fi la un nivel și mai ridicat.
După ce expoziția a fost deschisă, invitații, membri ai Asociației, prieteni și simpatizanți ai frumosului, au stat la  discuții deschise despre artă și despre lucrările pre­zentate în expoziție.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.