• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Mai , 2023

Asistenți medicali generaliști formați în Baia Mare

Consiliul Județean (CJ) Maramureș va participa la proiectul care prevede formarea specialiștilor în domeniul asistenței medicale, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Universitatea clujeană se dezvoltă cu o nouă extensie universitară în municipiul Baia Mare, în cadrul căreia vor fi formați asistenți medicali generaliști.

CJ va fi parte a acordului de cooperare dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, în vederea formării de asistenți medicali în municipiu.

Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a semnat, zilele trecute, alături de doamna prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca, domnul Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, doamna prof. dr. Șoimița Suciu, decanul Facultății de Medicină, domnul prof. dr. Daniel Mureșan, președintele Senatului UMF Cluj-Napoca acest Acord de cooperare.

Astfel, începând din această toamnă, la Baia Mare va fi deschisă o extensie a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pentru programul de studiu Asistență Medicală Generală. În cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră în sănătate, vor avea acces la o pregătire de înaltă calitate la Baia Mare.

„Prin realizarea acestui proiect, punem Maramureșul pe harta orașelor care formează specialiști în domeniul medical și contribuim la dezvoltarea județului nostru, universitățile având un rol major în creșterea comunităților. Totodată, pregătim resursa umană atât de necesară în spitalele din Maramureș, specialiști care să se formeze și să rămână în Maramureș pentru a-i ajuta pe semeni”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În etapele următoare, cursurile oferite de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Baia Mare vor cuprinde și programul de studiu Medicină Generală.

„Prin această extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim să furnizăm servicii educaționale de înaltă calitate și să le oferim celor interesați de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiza noastră în formarea profesioniștilor din sănătate. În plus, la Baia Mare există o infrastructură spitalicească la standarde înalte și ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia-Mare, care sprijină inițiativa noastră”, a spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

„Mulțumesc doamnei prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca, domnului Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, doamnei prof. dr. Șoimița Suciu, Decanul Facultății de Medicină, domnului prof. dr. Daniel Mureșan, președintele Senatului UMF Cluj-Napoca, și tuturor celor implicați pentru sprijinul și munca depuse pentru ca acest proiect important pentru Maramureș să fie unul de succes!”, a spus președintele Ionel Bogdan.


„E un parteneriat care îşi propune să aducă Universitatea de Medicină în municipiul Baia Mare, astfel încât, din toamna acestui an, să avem studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu», filiala Baia Mare. În prima etapă, nu vom avea studenţi la medicină, ci vom avea studenţi la asistenţi medicali şi alte specializări, pe care le vor stabili cei de la universitate, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, însă pe viitor ne dorim ca universitatea să aibă inclusiv partea de medicină, aici în Baia Mare. Spitalele din județul Maramureș, din Baia Mare vor avea de câștigat prin faptul că vor avea la îndemână specialiști, oameni cu care pot lucra la cele mai mari standarde” a mai spus președintele CJ Maramureș.


O perioadă lungă de ani, în municipiul Baia Mare a mai funcționat o filială a Facultății de Farmacie din cadrul Universității „Vasile Goldiş” din Arad. De asemenea, în Baia Mare mai funcționează Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.