• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Mai , 2023

Aplicația ADGIDM Maramureș a fost prezentată la conferința finală a proiectului REDUCES

            În perioada 19-20 aprilie 2023, Universitatea din Utrecht (Olanda) a organizat conferința finală a proiectului „Reduces - Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare”.

La întâlnire au participat peste 30 de invitați, factori interesați în Economia Circulară de la nivel local, din mediul de afaceri, universitar, instituții și organizații locale, cât și partenerii internaționali din Finlanda, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii, Bulgaria, Regatul Țările de Jos și România. Județul Maramureș a fost reprezentat de Radu Trufan, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, membri din echipa de proiect, alături de reprezentantul ADIGIDM Maramureș, Romeo Dobocan.

Din partea județului Maramureș, Mihaela Lițe, manager de proiect, a prezentat stadiul implementării Planului de acțiune „Abordarea Circulară a Gestionării Deșeurilor în Județul Maramureș”, elaborat în cadrul fazei I a proiectului REDUCES, cu cele două acțiuni axate pe deșeurile din construcții și demolări și pe interconectarea populației județului cu furnizorii de servicii de salubritate prin dezvoltarea aplicației ADI DEȘEURI MARAMUREȘ. 

În cadrul primei acțiuni, a fost elaborat un ghid pentru managementul deșeurilor din construcții și demolări, care va fi diseminat tuturor primăriilor din județ , iar în cadrul celei de-a doua acțiuni a fost elaborată  aplicația ADI DEȘEURI MM, dezvoltată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea  Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș (ADGIDM) cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, în cadrul Planului de acțiune „Abordarea Circulară a Gestionării Deșeurilor în Județul Maramureș” elaborat în faza I a proiectului REDUCES. Aplicația este funcțională, în prezent ADIGIDM Maramureș  realizează o campanie de promovare a acesteia pe diferite canale (media locală,  stații TV locale, afișaje în locuri publice, postări pe site-ul propriu), în vederea creșterii numărului de utilizatori. Aplicația ADI DEȘEURI MM a fost prezentată în cadrul Conferinței finale REDUCES și prin intermediul unui film animat care a impresionat plăcut publicul prezent.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan, a subliniat în cadrul conferinței finale a proiectului: „Întâlnirea a fost o bună ocazie pentru stabilirea unor legături interregionale. Ne dorim să reușim să obținem finanțări pentru alte proiecte derulate prin acest tip de program european”.

Mai multe informații despre proiectul REDUCES se pot găsi la linkul: www.interregeurope.eu/reduces. Informații suplimentare prin bri@maramures.ro – Biroul relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.