Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 18 Ianuarie , 2019

Angela Crăciun revine în Baia Mare cu o posibilă investiţie

de Nicolae Teremtus

Conferinţa de informare a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”. La ora fixată au venit invitaţii, în special din zona medicală şi a serviciilor medicale. Invitaţiile au fost trimise în toate zonele, chiar şi a oficialilor, dar nu a venit nimeni. Angela Crăciun a evitat, pe parcursul conferinţei, să vorbească de evenimente politice sau de altă natură deoarece nu a dorit ca această investiţie să fie legată de ceva sau de cineva. Angela Crăciun a avut în proprietate Fabrica de Lapte din Baia Mare pe care a vândut-o investitorului ce a ridicat mall-ul Gold Plaza. După momentul mall, a plecat la Bucureşti, a avut mai multe afaceri interesante, a avut chiar şi o revistă, după care a plecat în Franţa unde a avut mai multe proiecte. Angela Crăciun anunța în iulie 2006 că fosta fabrică de lapte, aflată în proprietatea sa, va deveni un mall, deși Baia Mare nu întrunea criteriile de exigență a fondurilor de investiții și a dezvoltatorilor imobiliari, șocând prin îndrăzneala cu care a anunțat public acest proiect.

Curajul de a poziționa Baia Mare ca leader al zonei de nord a țării, cât și dorința de a oferi locuitorilor un complex comercial de standard european a condus la inaugurarea, în 2010, a mall-ului Gold Plaza - primul mall al zonei de nord-vest. „Mai multe propuneri de parteneriat, colaborare, m-au determinat să adopt aceeași strategie pentru realizarea unui nou proiect emblematic pentru orașul Baia Mare”, a spus acum Angela Crăciun.
Situat într-o poziție excelentă, în zona istorică a orașului Baia Mare, în pro­xi­mitatea Turnului Ștefan, cu deschidere la două străzi și la o viitoare parcare de 300 de locuri, proiect al Consiliului Local al Primăriei Baia Mare, acest mo­nument istoric de categorie B și-a găsit destinația și utilitatea publică. Proprie­tatea ce aparține Angelei Cră­ciun va găzdui această clinică de utilitate publică și impact regional în 4 județe din partea de nord a țării (Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj), totalizând cca 1.335.290 de locuitori plus populația din sudul Ucrainei. Incidența cancerului în această zonă este semnificativă, doar în județul Maramureș fiind luate în evidență peste 12.500 de cazuri de bolnavi de cancer.

„Din 2010 şi până acum m-am alăturat unor proiecte de importanţă interna­ţională. În Franţa, unui proiect dedicat ministrului Culturii, Andre Malraux, fundaţiei Clinton, alte proiecte interna­ţionale care m-au capacitat atât în calitate de investitor, cât şi consultant. Pentru acest proiect am mandatat o echipă de consultanţi pentru a aduce în Baia Mare o posibilă investiţie în zona istorică a Băii Mari, lângă Turnul Ştefan, a unei Clinici oncologice şi de cercetare oncologică. Această investiţie este poziţionată în imobilul în care a funcţionat fostul Tribunal sau unde a fost, o vreme, Cazinoul oraşului. Este un monument de categorie B şi putem face intervenţii asupra lui. Acest monument nu şi-a găsit utilitatea până acum. Este în proprietatea mea şi am decis să îi dăm această nouă „viaţă”. Am mandatat această echipă pentru a alege cei mai buni parteneri. Această Clinică va dori să acopere necesităţile medicale în acest domeniu al oncologiei în toată partea de nord a ţării, este vorba de peste 1.300.000 de locuitori, poate şi sudul Ucrainei. Această investiţie are şi o latură emoţională, sunt băimăreancă şi familia mea este aici şi îmi doresc să fie un proiect emblematic pentru oraş, pentru zonă”, a spus Angela Crăciun.

Ea a spus că aceste cercetări vor dura câteva luni, perioadă în care se va fina­liza echipa ce va implementa proiectul. Practic, Angela Crăciun doreşte ca în cel mai scurt timp să demareze lucrările la această Clinică. În echipa de implementare sunt şi doi medici orădeni, vor fi şi din Baia Mare sau de la alte clinici oncologice din ţară.

 

 

„Am mandatat această echipă pentru a alege cei mai buni parteneri. Această Clinică va dori să acopere necesităţile medicale în acest domeniu al oncologiei în toată partea de nord a ţării, este vorba de peste 1.300.000 de locuitori, poate şi sudul Ucrainei. Această investiţie are şi o latură emoţională, sunt băimăreancă şi familia mea este aici şi îmi doresc să fie un proiect emblematic
pentru oraş, pentru zonă”.
Angela Crăciun