Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Marţi , 11 Iunie , 2019

Angajații Spitalului Județean au donat sânge, pentru a salva vieți

de Gazeta de Maramures

Vineri, 31 mai 2019, aproximativ 100 de medici, asistenți medicali și personal auxiliar, angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au înscris pentru a participa la o amplă acțiune de donare de sânge. Motivația care a stat la baza acestui gest a fost aceea de a oferi o șansă la viață bolnavilor care au nevoie urgentă de o transfuzie.

 

„Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar de o unitate de sânge atârnă, de multe ori, viața unui pacient. Personalul medical cunoaște mai bine ca oricine cât de vital este în salvarea vieților ome­nești”, a declarat Mirela Șandor, director de îngrijiri.

La acțiunea de donare de sânge, care s-a desfășurat în incinta Spitalului Județean, sub coordonarea reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, a participat și conducerea unității me­dicale.

„Pentru Spitalul Județean de Urgență, astfel de acțiuni au devenit o tradiție. Este al treilea eveniment de acest gen, organizat în unitatea noastră, în ultimii doi ani, iar numărul celor care s-au oferit, în tot acest timp, să doneze sânge se apropie de 500. Transmitem întreaga noastră apreciere, tuturor colegilor care au ales să contribuie, și pe această cale, la salvarea unor vieți”, a precizat dr. Pop Vasile-Ioan, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

„Pentru Spitalul Județean de Urgență, astfel de acțiuni au devenit o tradiție. Este al treilea eveniment de acest gen, organizat în unitatea noastră, în ultimii doi ani, iar numărul celor care s-au oferit, în tot acest timp, să doneze sânge se apropie de 500”.
Dr. Pop Vasile-Ioan, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare