• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Iulie , 2018

Ambasadorul Republicii Turcia, prezent în Maramureș pentru o întâlnire cu mediul de afaceri

La discuții au participat și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, vicepreșe­dintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de­putatul Octavian Petric, Guven Gungor – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Omer Susli, președintele Consiliului de Afaceri Turcia – România, dar și alți 11 oameni de afaceri turci care desfășoară afaceri de succes în țara noastră și s-au arătat interesați să investească în regiune. Aflat la prima sa vizită în Maramureș, ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa Osman Koray Ertaș s-a declarat extrem de încântat de frumusețea județului.
Încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare a fost convocată o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului public, forum economic organizat la inițiativa deputatului Octavian Petric și a Consiliului Națio­nal al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Scopul acestui forum a fost de a pune la aceeași masă diferiți actori din mediul de business, public, politic și diplomatic, pentru a genera noi oportunități de dezvoltare economică a județului dar și pentru a ajuta firmele locale să-și dezvolte companiile ori să inițieze noi afaceri.

Atât în cadrul discuțiilor purtate la Centrul de Afaceri Millennium, cât și în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, temele s-au centrat pe probleme care privesc mediul de afaceri din România, dar și simplificarea și debirocratizarea legislației privind achizițiile publice. Șeful administrației județene a insistat pe faptul că, schema de ajutor de stat pentru investiții a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, normele urmând să intre în dezbatere publică. Totodată, președintele CJ Maramureș a invitat reprezentanții mediului de afaceri din Turcia să studieze normele și, eventual, să vină cu propuneri care să ajute investitorii. O altă schimbare a legisla­ției care va veni în sprijinul agenților economici este aceea că nu va mai fi o evaluare a proiectelor unde să fie impus un punctaj minim, ci vor fi stabilite documentele de calificare ale proiectului, ceea ce va permite celor interesați să pornească investiția.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.