• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Aprilie , 2015

Ambasadorii Maramureşului

Asociaţia American International School of Transylvania (AIST) este o organizaţie nonprofit, înfiinţată de o echipă de oameni tineri, creativi şi pasionaţi de educaţie, cadre didactice şi părinţi deopotrivă. Ţelul lor principal este acela de a fi Poarta deschisă spre lume, de a sprijini potenţialul extraordinar pe care copiii şi tinerii din zona de nord-vest a ţării îl au, spre a reuşi în viaţă ca adulţi de o valoare umană de excepţie şi profesionişti recunoscuţi la nivel internaţional.

 
 

Prin activităţile de educaţie pe care le derulează, şi-au propus să investească în tânăra generaţie, astfel încât copiii să aibă premise sănătoase pentru a reuşi în orice domeniu şi-ar propune să activeze şi oriunde i-ar purta paşii în lume. Prin tot ceea ce fac, promovează educaţia şi subliniază rolul ei în creşterea bunăstării tuturor, sprijinind participarea pro-activă a copiilor, tinerilor şi cetăţenilor la viaţa comunităţii, dar şi dimensiunea multiculturală şi diversitatea de care aceştia pot beneficia în condiţiile provocărilor prezentului.

 

Cursurile de învăţare a limbilor străine pe care le oferă se adresează copiilor începând cu vârsta de 3 ani, tinerilor şi adulţilor. Folosind metode interactive, echipa de la AIST îi inspiră pe copii să înveţe limbi străine într-o atmosferă prietenoasă şi deosebit de agreabilă, astfel încât orizontul lor să se deschidă înspre cultura românească, dar şi înspre culturi şi civilizaţii din alte părţi ale lumii. Zestrea nativă de excepţie a copiilor şi tinerilor din zona Maramureşului, loc binecuvântat cu o multiculturalitate autentică, reprezintă o bază solidă pentru cultivarea unei gândiri necesare adulţilor secolului XXI, în care diferenţele etnice, religioase şi culturale reprezintă adevărate bogăţii. Asocia??ia se adresează copiilor tipici şi cu dizabilităţi, din mediul urban şi rural, din centrele de plasament sau din familii clasice, tinerilor şi adulţilor, spre care întind o mână prin programe croite după nevoile lor şi în funcţie de abilităţile pe care aceştia le au. Organizaţia se bucură să poată contribui la formarea şi dezvoltarea tuturor, în măsura în care resursele lor umane şi materiale cresc şi sunt sprijinite de tot mai mulţi factori.

 

Pe lângă cursuri de limbi străine, a căror calitate este apreciată de beneficiari, părinţii şi familiile lor, dar şi de instituţii independente şi obiective, Asociaţia American International School of Transylvania organizează concursuri de limbi străine şi cultură generală, workshopuri de promovare a culturilor şi civilizaţiilor europene, acţiuni de ecologizare, campanii antidrog, de încurajare a voluntariatului şi a educaţiei nonformale, evenimente care marchează sărbători şi evenimente de importanţă mondială.

 

Se mândresc să fie singura unitate operaţională din Maramureş a programului de dezvoltare personală pentru tineri, recunoscut la nivel mondial, The Duke of Edinburgh International Award, şi una dintre organizaţiile de tineret acreditate să coordoneze proiecte, să găzduiască şi să trimită voluntari în Europa.

În ultimii trei ani au câştigat şi implementat cu succes un număr de patru proiecte europene prin Serviciul European de Voluntariat, programul Tineret în Acţiune, „Gate towards the World”, „Gate to Active European Citizenship”, „Gate to Inclusive Multicultural Europe”, „Gate to European Values”, iar de curând au demarat un nou proiect, „Gate towards Education for All”, în cadrul programului Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană. Până în acest moment au găzduit un număr de 33 de voluntari din 11 ţări europene, Statele Unite ale Americii, şi Noua Zeelandă şi au trimis un număr de trei tineri români în mobilităţi europene în Polonia, Franţa şi Letonia.     

Doresc să sprijine educaţia formală din şcolile şi liceele din Baia Mare, adăugând un plus de valoare educaţiei formale pe care copiii şi tinerii din zona urbană şi rurală a Maramureşului o primesc, indiferent de statutul social al părinţilor acestora sau de originea lor etnică sau apartenenţa religioasă.

Impactul acţiunilor lor multiculturale este dovedit de implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii în care trăiesc, de faptul că aceştia îndrăznesc să viseze mai sus şi mai departe de limitele geografice în care s-au născut şi format. Din 2012 până în prezent au lucrat cu peste zece mii de copii şi tineri din municipiul Baia Mare, Dumbrăviţa, Chechiş, Rus, Unguraş, Groşi, Coltău, Târgu Lăpuş, Repedea, Ruscova etc. Asociaţia crede cu tărie că doar investind în ei putem spera într-o viaţă mai bună pentru noi toţi. Aceasta se bucură de sprijinul părinţilor care le oferă un vot de încredere, aducându-şi copiii la activităţile organizate, în număr tot mai mare, în fiecare an, al reprezentanţilor comunităţii şi al unor firme şi persoane fizice care au înţeles nevoia de a avea o Poartă deschisă spre lume în Maramureş.

 

American International School of Transylvania intenţionează să contribuie la promovarea unei gândiri internaţionale şi la integrarea culturii româneşti în contextul internaţional, la fel ca şi la propagarea culturilor şi civilizaţiilor străine în societatea românească.

 

De asemenea, se concentrează pe dezvoltarea relaţiilor şi legăturilor directe cu caracter social-cultural între persoane, organizaţii şi instituţii din România şi din străinătate. În cadrul proiectelor europene derulate cu succes şi a altor parteneriate internaţionale, au lucrat împreună cu peste 50 de tineri proveniţi din toate colţurile lumii, care, după ce au petrecut o perioadă de timp în Baia Mare, au devenit ambasadori ai asociaţiei noastre şi ai frumoasei zone a Maramureşului în lume.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.