• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2015

Altar de vară monumental la Săliştea de Sus

Sâmbătă, 4 iulie 2015, Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul a sfinţit noul altar de vară (construit din lemn în stil maramureşean) din Parohia Săliştea de Sus – Centru, Protopopiatul Vişeu, care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş şi a Sfântului Andrei Criteanul.

 
 
 

„Este vorba de un altar din lemn, în preajma monumentului istoric, aproape de Biserica Monument din 1650. Era nevoie de acest altar pentru că vara facem slujbele afară şi chiar era necesară o construcţie de acest fel, pentru că până acum slujeam pe un podium improvizat. Lucrarea am început-o anul trecut şi am finalizat-o acum. Am investit în jur de un miliard şi jumătate lei vechi, dar valoarea este mult mai mare pentru că lemnul a fost donat de credincioşi şi munca a fost cu oamenii noştri”, spune preotul paroh Vancea Gavriş.

 

La sfinţirea Altarului de vară a liturghisit şi a predicat Preasfinţia Sa dr. Iustin Sigheteanul, înconjurat de un sobor de 28 de preoţi şi 5 diaconi. Altarul de vară din Săliştea de Sus este unul de excepţie din toate punctele de vedere. Este construit în formă de cruce, are o înălţime de 22 de metri, iar baza este cu laturile de 13 pe 13 metri. Chiar dacă ziua sfinţirii Altarului de vară a fost într-o zi de lucru, la eveniment au participat peste două mii de oameni, ceea ce demonstrează că localnicii preţuiesc tot ce are legătură cu Biserica. PS Iustin a fost extrem de încântat de construcţia de la Săliştea de Sus, spunând că este „un altar de vară monumental, cât o biserică”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Vancea Gavriş a primit Gramata Episcopală, iar binefăcătorii, diplome de vrednicie.

 
 

„Era nevoie de acest altar pentru că vara facem slujbele afară şi chiar era necesară o construcţie de acest fel, pentru că până acum slujeam pe un podium improvizat. Lucrarea am început-o anul trecut şi am finalizat-o acum. Am investit în jur de un miliard şi jumătate lei vechi, dar valoarea este mult mai mare pentru că lemnul a fost donat de credincioşi şi munca a fost cu oamenii noştri”.

Vancea Gavriş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.