• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Martie , 2019

Alianţa USR-PLUS Maramureş a strâns peste 4.000 de semnături pentru europarlamentare

Zilele trecute au fost în Baia Mare liderii USR-PLUS, Dragoş Pîslaru şi Vlad Gheorghe, la o întâlnire cu organizaţiile maramureşene ale Alianţei 2020 USR-PLUS. Ei au parti­cipat pentru câteva ore la strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare.

 

 

Nicolae TEREMTUŞ

Vlad Gheorghe, candidat din partea USR, și Dra­goș Pîslaru, candidat din partea PLUS au stat de vorbă cu băimărenii. După strângerea de semnături, reprezentanții Alianței 2020 USR-PLUS au parti­ci­pat la o conferință de presă, dar și la o întâlnire interactivă cu susțină­tori, simpatizanți sau persoane interesate în a dialoga cu aceștia. Au fost însoţiţi de Dan Ivan, preşe­dintele USR Maramureş, şi Florin Barbur.
Dan Ivan i-a prezentat pe cei doi oaspeţi de la Bucureşti. Dragoş Pîslaru se află pe poziţia a treia pe lista Alianţei pentru europarlamentare, iar Vlad Gheorghe este pe locul nouă. El a vorbit despre întâlnirea băimărenilor cu liderii Alianţei veniţi în Baia Mare.
„Am primit foarte multe încurajări. Am convingerea că vom reuşi în 26 mai 2019 să aducem un suflu nou atât în politica europeană, cât şi în politica românească şi să dăm un semnal pentru 2020 de schimbare a clasei politice prin acest tur de scrutin”, a spus Dan Ivan.
Dragoş Pîslaru a oferit o ştire în exclusivitate, respectiv că Alianţa USR-PLUS a reuşit să adune deja cele 200 de mii de semnături necesare pentru înscrierea la alegerile europarlamentare. Mai sunt 10 zile în care campania de strângere de semnături va continua.
Fostul ministru în guvernul Cioloş a vorbit despre necesitatea ca românii să conştientizeze că schimbarea dorită poate avea loc odată cu aceste alegeri, dar şi cu cele prezidenţiale, locale şi generale de anul viitor. El a vorbit şi despre ultimele sondaje de opinie în care USL-PLUS este pe un trend crescător.
„Există şi sondaje care arată că centrele de greutate pentru Alianţa USR-PLUS se află în mod tradi­ţional în zona Bucureştiului, în Tran­silvania, într-o bună parte a regiunii de nord-vest, o bună parte a re­giunii de centru şi, evident, ju­deţele puternice Arad şi Timiş. Dar se întâmplă ceva însă la nivel na­ţional care nu s-a mai întâmplat în trecut, şi anume că Moldova, în acest moment, pare că îşi schimbă op­ţiunea către mesajul pe care partidele noi îl dau. Şi nu e vorba doar de cetăţeni legaţi de revolta mani­festată de autostrăzi, e vorba de tre­zirea oamenilor.
Referitor la regiu­nea de nord-vest, sunt două mize importante. Este miza etnică şi aici unul dintre mesajele cheie pe care noi le avem pentru conaţionalii noştri maghiari e că toţi ne dăm copiii la şcoală în România, avem probleme cu spitalele din România, cu toţii dăm cu maşinile în aceleaşi gropi şi nu este nicio diferenţă etnică privind modul cum îţi rupi maşina pe străzile ţării. Mesajul nostru este de a trece peste faliile clasice etnice şi a înţelege că până la urmă suntem în aceeaşi societate, avem drepturi şi suntem cetăţeni europeni. În al doilea rând, mai sunt zone retrograd lipite de cei care ne conduc astăzi şi din ce în ce mai mulţi realizează că această captivitate în care se află cu PNDL-ul, ca să-mi dai votul sau alte lucruri de genul acesta, sunt de fapt nişte minciuni”, a spus Dragoş Pîslaru.
 

 

„Există şi sondaje care arată că centrele de greutate pentru Alianţa USR-PLUS se află în mod tradi­ţional în zona Bucureştiului, în Tran­silvania, într-o bună parte a regiunii de nord-vest, o bună parte a re­giunii de centru şi, evident, ju­deţele puternice Arad şi Timiş. Dar se întâmplă ceva însă la nivel naţional care nu s-a mai întâmplat în trecut, şi anume că Moldova, în acest moment, pare că îşi schimbă opţiunea către mesajul pe care partidele noi îl dau”.
Dragoș Pîslaru

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.