• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2019

Alianţa 2020 USR PLUS, în Baia Mare

Dacian Cioloș s-a aflat alături de Dan Barna și candidații Alianței 2020 USR PLUS, la Baia Mare, în cadrul noului turneu pe care cele două formațiuni politice îl fac în țară pentru a prezenta programul lor electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai. Ei au fost însoţiţi de Dan Ivan, preşedintele USR Maramureş, şi alţi lideri ai organizaţiilor partidelor din Alianţă. Pe parcursul unei zile au fost făcute mai multe vizite la firme, în piaţa de Alimente din Baia Sprie. Au avut loc discuţii pe stradă cu băimărenii, iar spre seară a fost o întâlnire cu cetăţenii şi simpatizanţii Alianţei, lângă Auchan.

 

Nicolae TEREMTUŞ

La întâlnirea cu presa băimăreană, cei doi lideri au vorbit despre alegerile europarlamentare, despre politica românească, despre nevoi, despre actuala guvernare. „Imagi­nați-vă că suntem în ianuarie 2007, România intră în Uniunea Euro­peană după ani de negocieri, după ani de speranță că putem face și noi parte din lumea civilizată. Ce visam noi în 2007? Pe bună dreptate, visam să avem șosele, să avem autostrăzi, să facem distanța de la București la Baia Mare în șapte-opt ore, speram să avem spitale, să avem școli, speram să vedem că România prosperă, că se creează locuri de muncă. Ce s-a întâmplat după 12 ani? Unde suntem astăzi dacă ne comparăm cu ceea ce am visat atunci? Avem cioturi de autostrăzi, inaugurăm pe bucăți câte 10-12 kilometri, în continuare românii mor pe străzi, mor în accidente – suntem țara din UE cu cele mai multe accidente rutiere –, cu bani și fonduri europene necheltuite, spitalele le avem mai mult pe hârtie și oamenii mai mult se îmbolnăvesc în spitale decât să iasă de acolo vindecați. În conti­nuare românii pleacă din țară pentru salarii mai bune și pentru o viață mai demnă. Asta s-a întâmplat după 12 ani. Și eu am visat lucrurile astea în 2007, când am intrat în UE, și a trebuit să aștept 2016, când am avut posibilitatea și mi-am asumat punerea în practică a visului pe care l-am avut și eu, l-au avut și alții, ca mine, în 2007”, a declarat Dacian Cioloș.
 
„În 2016, în bucata de timp pe care am avut-o la dispoziție, am început să pun în aplicare într-un fel sau altul visul ăsta. Și am început să luăm măsuri ca să deblocăm proiectele de infrastructură pe care le-am găsit blocate. Am aprobat, pentru prima dată, Masterplanul de Transport, unde am stabilit o dată pentru totdeauna prioritățile pentru proiectele de infrastructură. Banii îi aveam alături, zeci de milioane de Euro de la UE, care nu erau cheltuiți. Am început să lucrăm pe proiectele acelea de spitale regionale, aveam bani de la UE, dar proiectele erau blocate. Într-un an am găsit terenurile pe care să le construim și am dat drumul la licitațiile pentru studiile de fezabilitate și le-am lăsat gata ca ele să poată să înceapă cu proiectul tehnic și să fie construite. Am început să convin­gem investitorii că în România se poate investi și se pot crea locuri de muncă și au început, în 2016, să vină români înapoi cu speranța că se poate construi și în România. După 12 ani, abia în 2016, am început să demonstrăm încet-încet că România poate să fie o țară normală, o țară în care, cu firesc și cu bun-simț, poți să construiești lucruri. Dar a trebuit să așteptăm 12 ani pentru asta. Și ați văzut ce s-a întâmplat după aceea, din 2017 încoace. Oameni care 12 ani au ținut România prizonieră, chiar dacă era în UE. Toate lucrurile astea nu au putut să fie puse în practică pentru că niște oameni au gândit în interesul lor. Oamenii ăștia, într-un fel sau altul, ne-au furat viitorul la care noi aveam dreptul și ni l-au amânat cu 12 ani. Oamenii ăștia au învățat că se poate trăi prin hoție și nu doar furând banii publici, dar furându-ne și viitorul. Eu sunt convins că putem să ne îndeplinim visul ăsta, că ține de noi. Dar asta înseamnă să începem făcând curățenie. Oamenilor ăstora trebuie să le luăm pu­terea, folosind puterea votului și asta trebuie să înceapă pe 26 mai, pentru că oamenii ăștia, care ne-au furat viitorul, trebuie să plece de peste tot”, a spus Dacian Cioloş.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna a vorbit despre corupţia din ţară, din politică. „Lumea s-a săturat de hoţie, de corupţie. Oamenii văd că din această cauză nu avem spitale, drumuri, şcoli. Mor oameni cu zile pentru că banii de la buget, banii fiecărui român, se duc în buzunarele clientelei politice, fără să se întâmple nimic bun. România pierde anual din cauza corupţiei, 38 de miliarde de Euro. Cu banii aceştia fiţi siguri că niciun copil nu mai moare înecat, în 2019, în haznaua din curtea şcolii, aşa cum s-a întâmplat acum două zile în Moldova. Niciunul dintre noi nu a mai făcut politică până acum doi ani. Sunt sigur, şi cetăţenii o simt, că putem schimba împreună lucrurile în România”, a spus liderul USR, Dan Barna.

 

 

„Oamenii ăștia au învățat că se poate trăi prin hoție și nu doar furând banii publici, dar furându-ne și viitorul.  Eu sunt convins că putem să ne îndeplinim visul ăsta, că ține de noi. Dar asta înseamnă să începem făcând curățenie. Oamenilor ăstora trebuie să le luăm puterea, folosind puterea votului și asta trebuie să înceapă pe 26 mai, pentru că oamenii ăștia, care ne-au furat viitorul, trebuie să plece de peste tot”.
Dacian Cioloș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.