• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 August , 2014

Aleşii maramureşeni şi iniţiativele lor trăsnite

Iniţiative proaste, dar… trăsnite. Parlamentarii români nu au dovedit niciodată o eficienţă prea mare în a iniţia legi. O dovedesc clar statisticile - trei sferturi din actele normative adoptate de Parlament în mandatul precedent au fost ordonanţe de urgenţă, iar tradiţia s-a păstrat şi în actuala legislatură.

În schimb, aleşii au umor.
 
 

Parlamentarii sunt extrem de preocupaţi de zile libere şi zile aniversare. De exemplu, îşi doresc ca 24 Ianuarie să fie declarată zi liberă. Apoi, aleşii de Maramu’ au semnat un proiect de Lege privind declararea zilei de 11 octombrie - Ziua Şcolii Ardelene. Deputatul Nuţu Fonta a semnat o propunere legislativă privind instituirea „Zilei Naţionale pentru Egalitate Salarială”.

Cârcotaşii întreabă evident cu cine va fi egalitatea salarială, cu parlamentarii? În fine, când vine vorba despre legislaţia privind serviciile sociale, parlamentarii, indiferent de coloratura lor politică, susţin aceleaşi proiecte de lege.

 

Proiectul „Masa la şcoală” este o iniţiativă legislativă prin care se doreşte înlocuirea programului „Cornul şi laptele” şi care s-a dovedit că are o eficacitate redusă. „Masa la şcoală” este susţinută de parlamentari PNL, PP-DD şi PDL deopotrivă şi prevede acordarea gratuită, preşcolarilor şi elevilor de gimnaziu, a unei mese pe zi, în valoare de 10 lei. Desigur, aleşii se preocupă şi de clasa muncitoare, încercând să reglementeze profesii ca bonă, dietetician etc.

 

Alţii s-au arătat preocupaţi de „administrarea şi gestionarea domeniului de nivel superior „.ro “, adică înfiinţarea unui registru de nume care să fie gestionat de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Informatică. Şi, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare, toţi utilizatorii de domenii „.ro” să fie obligaţi să se înregistreze. Propunerea a fost însă respinsă.

 

Deputatul ucrainean Morocico a susţinut cu aplomb: „propunerea legislativă privind schimbarea denumirii Răcarii de Jos, comuna Brădeşti, judeţul Dolj, în Răcari”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.