• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Iunie , 2017

Alegeri parţiale în Maramureş. Baia Sprie şi Ulmeni

Biroul Electoral Judeţean Maramureş a stabilit ordinea partidelor ce au candidaţi înscrişi în termenul legal, după cum urmează: 1. PSD, 2. ALDE, 3. PNL şi 4. PMP.

La Primăria Baia Sprie s-au înscris nouă candidaţi dintre care cinci sunt in­de­pen­denţi, iar la Ulmeni sunt doi can­didaţi.
Cei nouă magnifici din Baia Sprie, în ordinea de pe buletine, sunt: Tamaş
E­tel­ka (PSD), Gheorghe Breban (ALDE), Sebastian Alin Bîrda (PNL), Clau­dia Cetăţeanu (PMP), Dorin Sabo (in­dependent), Luca Ştefănoiu (independent), Ioan Corodan (independent), Olimpiu Pop (independent), Gheorghe Cherecheş (independent).
Etelka este economist şi lucrează în Primăria Baia Sprie. Candidatul ALDE a mai candidat la Primărie la alegerile precedente.
Candidatul PNL a lucrat la Parcul Na­ţional Munţii Maramureşului şi are susţi­nerea fostului primar, Dorin Paşca, cel care a condus campania electorală a lui Bîrda.
Claudia Cetăţeanu este o cunoscută handbalistă maramureşeană.
Dintre cei care candidează indepen­denţi mai cunoscuţi sunt foştii parlamentari Ştefănoiu şi Corodan, având la bază PRM. Dar mai sunt şi foşti sindicalişti sau consilieri locali.
Ioan Corodan ar fi dorit să participe la alegeri din poziţia de lider liberal, dar organizaţia din localitate a decis altfel, aşa că fostul parlamentar s-a înscris ca independent motiv pentru care a fost exclus din partid.

La Ulmeni, alegerile par mai simple având în vedere că sunt doar doi can­didaţi.
PSD o are pe Cornelia Luca, cea care a mai candidat de două ori pentru demnitatea de primar, iar PMP merge pe mâna lui Lucian Morar, cel care vrea să revină la primărie după experienţa de la CJ Maramureş.
Şi la Ulmeni, liberalii au avut probleme cu alegerea şi înscrierea candidatului dar cel nominalizat s-a retras din cursă, iar liberalii au rămas fără competitor, ca şi cei de la ALDE. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.