• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Iunie , 2018

ALDE Maramureş, despre politica puterii

Pentru început, Cornelia Negruţ a făcut câteva consideraţii cu privire la situaţia politică actuală.

„Moţiunea de cenzură a arătat cât de prost lucrează PNL-ul şi cât de puternică este alianţa PSD-ALDE. Această moţiune nu s-a referit la lucruri concrete ce ar trebui criticate. Atâta timp cât ţara se află într-o creştere economică, atâta timp cât s-au mărit salariile şi pensiile iar toţi indicatorii economici ai României ne arată că nu avem probleme, ne ocupăm de lucruri slabe cum este această moţiune. Pot face o comparaţie cu perioada în care am fost parlamentar, iar Parlamentul se ocupa cu arestări, de ridicarea imunităţii parlamentarilor. Acum se face un circ gratis, un circ în care atât PNL-ul cât şi USR-ul îşi bagă oamenii la înaintare. S-a ajuns chiar la violenţe! Noi considerăm că astfel de lucruri nu se pot întâmpla în Parlamentul Ro­mâniei! Iar măsurile care s-au luat nu au fost împotriva jurnaliştilor ci a oamenilor care declară la intrare că vin cu un anumit scop, în Parlament, iar la urmă s-a dovedit că au venit cu un anumit scop acolo. Nu cred că aceste lu­cruri sunt benefice imaginii României. Liderul liberalilor, Ludovic Orban a ieşit şifonat din această moţiune, iar PNL-ul se află într-o perioadă critică”, a spus Cornelia Negruţ.
Liderul ALDE a vorbit şi de modificarea Codurilor, de Legile Justiţiei şi de necesitatea de a se ajunge la o finalitate în această privinţă. Cornelia Negruţ a prezentat poziţia partidului, a vorbit de cei care protestează în Bucureşti şi în ţară. Nimic nou şi în consens cu poziţia liderilor PSD-ALDE.

În legătură cu relaţia între ALDE Maramureş şi filiala maramureşeană a PSD, Negruţ a spus că este bună, că preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea este interesat de problematica administrativă a judeţului şi că are o bună colaborare cu el.
În ceea ce priveşte situaţia din cadrul ALDE Maramureş, preşedintele filialei a precizat că mai sunt alegeri în organizaţiile locale, dar că activitatea în filială este bună, susţinută şi că au loc multe veniri în organizaţia judeţeană. Unii dintre ei sunt foşti pesedişti, dar şi de la liberali, sau alte partide. Cei care vin spre ALDE sunt primiţi dacă doresc să facă politică de calitate, dacă sunt corecţi şi dacă vor să lucreze la proiectele politice ale filialei din nord a ALDE.

Preşedintele organizaţiei Baia Mare, Gabriela Mărieş Leş a prezentat activitatea organizaţie, cea mai mare din cadrul filialei.
„În perioada următoare ne pregătim pentru alegerile din cadrul organizaţiei Baia Mare. Avem întâlniri săptămânale cu membrii organizaţiei noastre, cu cei care vor participa în secţiile de votare. Iar cei care nu vor răspunde pozitiv la convocările noastre vor fi schimbaţi din poziţiile în care se află deoarece avem nevoie de membri care să ştie ce este de făcut, adică să fie pregătiţi.
În perioada următoare vom avea mai multe activităţi cu organizaţia de femei, cu organizaţia de tineret. Noi vom sprijini orice iniţiativă, orice proiect ce vine de la tineret sau de la organizaţia de femei”, a spus Gabriela Mărieş Leş.
În partea de final, liderul organizaţiei femeilor din ALDE Maramureş, Ana­maria Nagy a vorbit despre un proiect din zona culturală, un proiect în care sunt angrenaţi artişti plastici, tineri şi femei din organizaţia ALDE, dar şi din afara politicului. Liderul femeilor ALDE Maramureş este pictor şi îşi doreşte o mai mare implicare în viaţa culturală a nordului ţării.

 


„În perioada următoare ne pregătim pentru alegerile din cadrul organizaţiei Baia Mare. Avem întâlniri săptămânale cu membrii organizaţiei noastre, cu cei care vor participa în secţiile de votare. Iar cei care nu vor răspunde pozitiv la convocările noastre vor fi schimbaţi din poziţiile în care se află deoarece avem nevoie de membri care să ştie ce este de făcut, adică să fie pregătiţi”.

Preşedintele organizaţiei Baia Mare, Gabriela Mărieş Leş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.