• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 19 Aprilie , 2018

ALDE Maramureș, conferința de primăvară

La conferință au participat pre­șe­dintele filialei, Cornelia Ne­gruț, Mihai Onisei, cel care conduce compartimentul de comunicare, președinta organizației de femei a ALDE Maramureș, Ana Ma­ria Nagy.

„Au trecut trei ani de zile de când ne desfăşurăm activitatea într-un sediu închiriat, un sediu care ne costă cam scump, în timp ce Consiliul Local Baia Mare n-a găsit posibilitatea să ne atribuie un spaţiu normal pentru funcţionare. Am adresat cereri repetate, dar mereu consilierii locali au găsit tot felul de motive prin care să respingă atribuirea unui sediu funcţional”, a spus Cornelia Negruţ.
Președintele filialei maramureșene a ALDE a subliniat că inclusiv consilierii PSD din cadrul CL Baia Mare s-au opus acordării unui sediu, deşi repre­zentanţii ALDE se bazau pe susţinerea acestora.
„Ulterior acţiunilor de respingere am aflat că inclusiv consilierii locali din PSD au votat împotriva atribuirii unui sediu, deşi noi ne bazam pe sprijinul lor. Până la urmă am dedus că în CL Baia Mare, atât PSD cât şi PNL, alături de consilierii Coaliţiei pentru Baia Mare
şi-au dat mâna pentru un vot îm­po­triva noastră”, a spus Cornelia Negruţ.
Ea și-a amintit de un moment asemă­nător pe vremea USL, când Cornelia Negruț s-a aflat la conducerea filialei PC. Atunci, liberalii maramureșeni, deși erau în aceeași structură politică, au cerut cu insistență demiterea lui Negruț de la conducerea filialei.
„Probabil au ceva cu mine. Dar l-am informat și pe  domnul președinte Tă­riceanu despre situația de aici. Vom căuta, în ultimă instanță un alt sediu, la privați, și vom merge mai departe”, a spus Negruț.
De asemenea, şeful departamentului co­mu­nicare din cadrul ALDE Maramureş, Mihai Onisei, a subliniat că poziţia consilierilor locali este una greu de înţeles.
„Nu înţelegem care e motivul real care-i determină pe consilierii locali în atribui­rea unui sediu şi de ce există această îndârjire din partea consilierilor PSD, în primul rând în acordarea unui vot de sprijin. Normal ar fi ca să avem un asemenea vot pentru că ne aflăm într-o alianţă politică”, a spus Mihai Onisei.

Un alt subiect abordat de liderii ALDE Maramureș a fost cel legat de organizarea manifestării „Baia Mare – Ca­pitala Tineretului”.
Preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Maramureş, Ana Maria Nagy, a spus că este „ruşinos” gestul CL Baia Mare privind diminuarea bugetului alocat respectivului eveniment.
„Din moment ce Baia Mare a câştigat titlul de Capitală a Tineretului, de ce acest buget local a fost înjumătăţit? Stau şi mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Baia Mare ar fi câştigat statutul de Capitală Cultural Europeană, atunci ce am fi făcut? Este o ruşine la nivel naţional ca dobândind acest statut pentru care tinerii s-au luptat foarte mult (avem un tineret capabil de evenimente culturale, tineri care pot organiza multe activităţi), aceştia să nu fie sprijiniţi. Şi atunci de unde dictonul că tineretul este viitorul României?”, a spus Nagy.

Preşedintele ALDE Maramureş, Cor­nelia Negruţ, a subliniat că va fi monitorizat modul în care vor fi cheltuiţi banii alocaţi pentru acest eveniment.
„Ar fi bine ca reprezentanţii partidelor din CL Baia Mare să se gândească mai bine la suma discutată la începutul proiectului. Oricum, suma alocată va fi monitorizată în ce priveşte cheltuirea banului. Acţiunea să se facă pentru că un asemenea titlu trebuie să dovedească faptul că Baia Mare este într-adevăr o capitală a tineretului din România. Este păcat că, pe zi ce trece, tinerii, atât din Baia Mare, cât şi din judeţ, ne pleacă. Şi, organizând astfel de evenimente, trebuie să fim mândri şi nu să ne punem ambiţiile politice la încercare”, a spus Negruţ.
Mihai Onisei a precizat că indiferent de „atitudinea” consilierilor locali, filiala judeţeană a ALDE va continua să sprijine acţiunile care aduc beneficiu şi plus valoare comunităţii locale.

Între timp a avut loc o ședință extraor­dinară a CL Baia Mare în care s-a votat din nou proiectul de hotărâre cu privire la bugetul alocat manifestării. Proiectul a propus aceeași sumă, respectiv 1.190.000 lei. Primarul Cătălin Cherecheș a explicat programul manifestărilor. Iar cei 19 consilieri au votat. Proiectul a trecut.
 

„Ar fi bine ca reprezentanţii partidelor din CL Baia Mare să se gândească mai bine la suma discutată la începutul proiectului. Oricum, suma alocată va fi monitorizată în ce priveşte cheltuirea banului. Acţiunea să se facă pentru că un asemenea titlu trebuie să dovedească faptul că Baia Mare este într-adevăr o capitală a tineretului din România. Este păcat că, pe zi ce trece, tinerii, atât din Baia Mare, cât şi din judeţ, ne pleacă. Şi, organizând astfel de evenimente, trebuie să fim mândri şi nu să ne punem ambiţiile politice la încercare”.

Cornelia Negruț, președintele ALDE Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.