• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Al 45-lea Congres Apimondia, 29 Septembrie - 4 Octombrie 2017, Istanbul, Turcia

Gabriel Silviu, www.melidava.ro
 

 

Istanbulul este o metropolă pe două continente, cu 20 de milioa­ne de suflete. Istorie vândută la pachet cu comerţ elucubrant, printre rugăciunile muezinilor. Râuri de maşini în care şerpuiesc taxiuri galbene. Comercianţi şi chelneri care te obosesc cu insistenţele lor. O ţară care devine scumpă pe măsură ce tot mai puţini turişti se hotărăsc să vină într-un spaţiu în care prezenţa armatei pe străzi descurajează avântul vizitatorilor.
Cu toate acestea, Congresul Apimondia a fost un mare succes. Peste 129 de ţări participante, unele reprezentate la nivel de miniştri, şi mai bine de 13.000 de participanţi şi vizitatori. Mii de metri pătraţi de standuri şi spaţii de prezen­tare diversă, într-un foarte modern şi amplu spaţiu expoziţional. 350 de expozanţi, unii cu spaţii şi dotări impresionante, au prezentat utilaje, stupi inovativi, tehnică digitală, diverse soluţii în apicultură, produse apicole variate, de felurite origini florale, brute sau prelucrate, de prin toate continentele.
În paralel cu acestea, ca o încununare a unor evidente eforturi productive, s-a desfăşurat partea ştiinţifică, organizată pe sesiuni ale celor şapte comisii de specialitate. Au fost prezentate, prin autori, peste 260 de comunicări ştiin­ţifice. Pentru că timpul nu permite comunicarea tuturor lucrărilor din acest domeniu tot mai atractiv şi studiat în diverse colţuri ale lumii, organizatorii au realizat un spaţiu de afişaj pentru 770 de postere, ca sinteze ale unor eforturi ştiinţifice diverse. Se poate spune că au fost prezentate mai bine de 1.000 de comunicări cu caracter ştiinţific. Cel puţin o cincime au avut legătură directă cu sănătatea, arătând beneficiile utili­zării produselor apicole în folosul omului.
Spunem acest lucru pentru a combate nedreptăţile unor medici aflaţi în urmă cu informarea, dar care nu se sfiesc să facă afirmaţii despre pericolul utilizării produselor apicole în sănătate. Subli­niem că astfel de întruniri interna­ţionale au loc la doi ani şi că de fiecare dată se comunică noutăţi atât din studii de la­borator cât şi din practica clinică.

Practic, sute de studii ştiinţifice se desfăşoară în fiecare an în diverse colţuri ale lumii pentru a obţine şi sintetiza informaţii diverse despre inegalabilele produse apicole. Recomandăm celor care nu au avut timp sau dorinţă de informare, să aibă decenţa de a păstra tăcerea ca un semn de respect pentru munca a sute de cercetători, şi să-şi verifice supoziţiile şi temerile dobândite de nu se ştie unde, făcând efortul să studieze într-o limbă de circulaţie internaţională.

Dintre lucrările prezentate în secţiunea dedicată sănătăţii, România şi românii s-au remarcat în mod deosebit, ţara noastră fiind recunoscută internaţional pentru practica avansată a api-fito-te­rapiei. Comunicarea ştiinţifică prezen­tată de medicul Dr. Cristina Aoşan, după cum a fost denumit chiar de mo­deratori, un studiu clinic care demons­trează posibilitatea de tratare a sclerozei multiple, a fost răsplătită cu aprecieri deosebite. Lucrarea se bizuie pe munca desfăşurată de-a lungul a 15 ani de tratare şi observare a peste 80 de pacienţi cu scleroză în plăci, din care practic reiese (în limite statistice de stabilitate) că leuconevraxita este curabilă cu mare probabilitate. Au fost luaţi în studiu doar pacienţii care au urmat cu corectitudine terapia.
Cel puţin 80% dintre pacienţii cu psihic pozitiv, care urmează un tratament cu produse api-fito, individualizat, recomandat de către un medic cu o competenţă reală, au şanse de a obţine oprirea evoluţiei bolii, îmbunătăţiri diverse, observabile şi pe RMN. La circa 62%, RMN-urile au înregistrat îmbunătăţiri sau imagini cicatriciale. Numeroşi dintre pacienţi au reintrat într-un regim de viaţă normală. 23 dintre ei sunt scoşi din terapie de mai mulţi ani, pentru că nu mai necesitau. Practic, pot fi declaraţi vindecaţi. Aşadar, se demonstrează din nou că medicina naturistă, practicată cu competenţă, poate vindeca boli declarate incurabile de către medicina convenţională care, din păcate, e redusă la statutul de com­ponentă de retail a industriei de medicamente.

Cel de al 46-lea Congres Apimondia se va desfăşura la Montreal, în 2019.
Între timp este posibil ca următorul Api­medica, un eveniment pendinte tot de Apimondia şi dedicat numai apiterapiei, să se desfăşoare în România, în 2018.
Mulţumim pe această cale D-nei Dr. Ing. Cristina Mateescu, Preşedinta Co­misiei pentru Apiterapie a Apimondia, pentru eforturile pe care le depune în promovarea valorilor reale ale ştiinţei în apicultură şi apiterapie, a românilor şi a României în lume.
                                                                          
(foto: Gabriel Silviu)

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.