• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 21 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 19 August , 2017

Academia Română alături de maramureșeni în preajma Centenarului Marii Uniri

Manifestarea face parte din cadrul proiectului „Descoperă cadrul natural și antropologic maramureșean” și cu­prinde o serie de comunicări dedicate culturii și spiritualității românești, dar și expoziții de pictură semnate de Felician Săteanu. Totodată, a fost lan­sată și publicația „Cultură și civilizație românească în Maramureș”, vol. VII, publicație care conține comunicările edițiilor anterioare.
La această acțiune culturală au participat președintele Academiei Române, Acad. Ionel Valentin Vlad, vice­pre­ședintele, acad. Alexandru Surdu, dar și alți academicieni, cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai autorităților locale și județene.
Participarea elitei academice la cea de-a IX-a ediție a acestui eveniment cultural, susținut de Consiliul Județean Mara­mureș, a conferit o conotația științifică județului, din perspectiva sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.
Președintele Academiei Române, în calitate de cetățean de onoare al județului Maramureș a apreciat interesul Consiliului Județean pentru marcarea Centenarului Marii Uniri și a asigurat autoritatea județeană de întreg sprijinul Academiei Române la toate evenimentele organizate cu acest scop.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.