• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Decembrie , 2013

Abuz sexual, incest, la DGASPC Maramureş

Revenim cu un nou caz de abuz sexual, în cadrul DGASPC Maramureş. O situaţie care devine obişnuinţă, o situaţie negată de directorul general, Nicolae Boitor, o situaţie care demonstrează, din nou, managementul defectuos de la DGASPC Maramureş. O altă fetiţă de nouă ani, abuzată sexual de fratele ei de 11 ani, taman într-una din Casele de Tip Familial din Sighet.

 
 

După cazul Italia, Nicolae Boitor a început o vânătoare de vrăjitoare la nivelul Direcţiei. În vizor s-au aflat toţi cei care ar putea emite pretenţii la şefia instituţiei, dar mai ales împotriva lui Raoul Dromereschi, cel mai bun asistent social al Direcţiei, cel care conduce Serviciul Abuz-Neglijare şi care şi-a făcut o echipă ce lucrează operativ, cu pasiune şi în interesul copiilor. Raoul este vinovat, în opinia lui Boitor, pentru toate relele din instituţie, dar mai ales pentru faptul că multe din cazurile rele ale DGASPC ajung în presă. În ce ne priveşte, avem sursele noastre de informare, iar despre Raoul nu putem decât să spunem că îşi face meseria cu pasiune, nu doreşte să fie director şi vrea să fie lăsat să lucreze fără interdicţii din partea directorului general. Adică, Boitor trebuie să accepte că în sistem se întâmplă multe, că vina cea mare o poartă el, din cauza funcţiei, dar şi a deciziilor pe care le-a luat în decursul anilor.

Reamintim tragedia cu acel copil ce a murit ars de viu în zona Tg. Lăpuş. Nimeni nu a dat o lămurire, o părere, o explicaţie. Atunci, Raoul şi colegii lui au cerut preluarea cazului în sistemul de protecţie. Boitor şi alţii nu au vrut. Rezultatul e că un copil a murit!

 

În cazul Italia se repetă scenariul. Nimeni nu răspunde, nu dă explicaţii, ba se caută modalităţi de a desfiinţa rapoartele psihologice ale lui Pal Marghit, adică, în Italia nu s-a întâmplat nimic! Asupra acestui aspect vom reveni cu o prezentare halucinantă. Trebuie să vadă şi mai marii judeţului până unde s-a ajuns. Despre copii nu se vorbeşte, nu interesează. Sintagma „interesul copilului” este o biată formulare pentru când se prezintă lucrurile şefilor sau celor care aplaudă. Noi spunem că zeci de copii amărâţi trag din cauza acestor aranjamente realizate de adulţii de pe funcţii înalte. Nouă ne-ar fi ruşine!Revenim cu un nou caz, nu că ne face plăcere, dar atunci când Serviciul Abuz-Neglijare este lăsat să lucreze, rezultatele se văd rapid. Un caz, o poveste tristă! 

 

Minora provine dintr-o relaţie de concubinaj al mamei, este cel de-al treilea copil al acesteia şi are paternitatea recunoscută. Atât minora, cât şi ceilalţi trei fraţi ai acesteia au intrat în atenţia D.G.A.S.P.C. Maramureş, în cursul anului 2012, aflându-se în situaţie de risc deoarece au fost părăsiţi de către ambii părinţi la străbunica maternă, aceasta neavând posibilitatea să ofere minorilor condiţii necesare unui trai decent, astfel se dispune plasament în regim de urgenţă la CPRU Sighetu Marmaţiei atât pentru minora în cauză, cât şi pentru cei trei fraţi ai acesteia.

În cursul zilei de 14.11.2013, în jurul orelor 15.30, minorul P. i-a dat jos pantalonii minorei P., după care şi-a dat şi el jos pantalonii, a mimat un act sexual, atingând-o pe minoră cu organul genital. A fost trimisă avertizare la Abuz-Neglijare. La faţa locului s-a luat măsura controlului unui medic ginecolog.

 

Medicul specialist confirmă faptul că suspiciunea de abuz sexual se adevereşte şi recomandă reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Maramureş să solicite sprijinul reprezentanţilor poliţiei în vederea demarării procedurilor care se impun în asemenea situaţii. Doamna doctor a întrebat-o pe minoră dacă s-au mai întâmplat fapte asemănătoare cu ea şi cu alte ocazii, în afară de ce s-a întâmplat în data de 14.11.2013, minora a relatat că s-a mai întâmplat de două ori, prima dată în Sarasău, iar a doua oară în cadrul CTF. Au fost demarat procedurile care se impun în asemenea situaţii.

Din discuţiile purtate cu minora, reiese faptul că în data de 14.11.2013 în jurul orelor 15.00 - 16.00, în timp ce se afla în curte alături de fraţii ei, s-a deplasat în spatele casei pentru a lua o jucărie pe care i-a cerut-o fratele mai mic. Odată ajunsă în spatele casei, aceasta relatează că s-a trezit în spatele ei cu fratele ei C., care avea pantalonii daţi jos şi a invitat-o ,,să facă prostii” împreună (să întreţină relaţii sexuale).

Datorită faptului că minora nu a fost de acord cu propunerea făcută de către fratele ei, acesta i-a dat pantalonii jos, a ţinut-o de mână, după care i-a introdus penisul în organul ei genital de două ori, odată din faţă şi o dată din spate.

După ce minora a scăpat de fratele ei, a aşteptat educatorul de serviciu, iar la revenirea acestuia în casă, minora i-a povestit ce s-a întâmplat, cu toate că fratele ei a ameninţat-o că, dacă spune cuiva ce s-a întâmplat, va spune porecla ei la şcoală şi va pune pe un băiat să o bată.

 

Fiind întrebată de către reprezentantul poliţiei dacă fratele ei a mai încercat şi alte dăţi să-i facă asemenea lucruri, minora relatează că asemenea fapte au mai avut loc de două ori, în afară de ce s-a întâmplat în data de 14.11.2013, prima dată în Sarasău, acasă la bunica maternă, în urmă cu aproximativ doi ani (înainte de a veni în CTF) şi a doua oară în cursul anului 2013, neştiind să relateze corect perioada, dar a specificat că ,,afară era ziuă, mult soare, merele erau verzi, iar cireşele erau coapte”, de fiecare dată autorul fiind fratele ei, C.

 

Cercetările continuă. O poveste tristă! Un caz de abuz sexual. Al câtelea, domnule Boitor? Boitor, demisia!

Comentariile celorlalți

costin pe 03.12.2013 la 18:12
Scapam de Boitor si ramane Orzac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ce nu cereti DEMISIA intregii echipe ce menegeriaza aceasta institutie? Cadoar Orzac s-a plimbat cu familia in Italia ...la lacul Como,dar parca a intrat in pamant articolul cu scrisoarea d-nei Silvia in care ne era descrisa aceasta directoare si comportamentul ei.
c?e sa intelegem d-nule Teremtus ...?Credeti ca va gestiona mai bine situatia ? Cel putin Boitor nu este agresiv si coleric!
drumetu pe 03.12.2013 la 17:04
vad ca primul mesaj a fost cenzurat si nu a fost postat fara sa contina mesaje obscene sau altceva ci doar pentru faptul ca nu corespundea intereselor dumneavoastra. Sunteti chiar interesati de copii sau de anumite personaje din direcyie. Un copil a fost batut crunt de un educator si a fost postatata o informatie in acest sens pe pagina directiei, nu ati relatat nimic pentru ca sunt amestecati cei ce va furnizeaza informatii, Stiu ca nici acest mesaj nu va fi postat dar o sa-l cititi voi . Sa va fie.... de bine
drumetul pe 03.12.2013 la 11:56
La data preluarii in regim de urgenta acesti copii au fost evaluati de acesti formidabili specialisti ai compartimentului de abuz. Cum de nu au identificat aceste aspecte, abuzul comis asupra fetitei cata vreme ea afirma ca aceste abuzuri s-au comis si inainte de a veni in centru. Poate ca ar fi bine sa-i intrebati ce fel de evaluare psihologica au facut .
clau pe 02.12.2013 la 18:24
Asta nu-si da demisia, oricat i-ati cere-o voi. Trebuie sa-l dea aia mari afara!!!!!!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.