• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 09 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Octombrie , 2019

A XII-a ediție a Taberei de pictură de la Cavnic

Peisajele Maramureșului îi atrag ca un magnet pe turiști, iar dacă aceștia au și simț artistic, reușita unei excursii în județul nostru este garantată. Orașul Cavnic a devenit deja un reper pentru pictorii din mai multe țări ale Europei.

 

 

Profitând de lumina și de culorile unice ale acestei toamne blânde, artiștii din cadrul Cercului de creație ”Benczur Gyula” din Nyiregyhaza Ungaria s-au reîntors în orașul de la poalele Gutâiului în cadrul unei tabere de pictură. Este pentru al douăsprezecelea an consecutiv, de când pictorii din Ungaria vin la Cavnic pentru a imortaliza pe pânzele lor culorile toamnei.

În urmă cu 12 ani, aceștia au ajuns din întâmplare la Cavnic, iar felul în care au fost primiți aici, felul în care le-au fost prezentate împrejurimile și frumusețile locale i-au determinat să se întoarcă an de an. În plus, artiștii din Ungaria au popularizat zona Cavnicului, astfel încât, pe parcursul anilor, și-au adus aici și prietenii cu care împărtășesc aceeași pasiune pentru artă. Nu știm dacă a fost întâmplare, destin, sau dacă pur și simplu așa a trebuit să se întâmple, însă cea care i-a găzduit la Cavnic, în urmă cu 12 ani, li s-a alăturat din punct de vedere artistic. Mai exact, ei s-au cazat la Pensiunea Elisabeta, iar gazda lor, Elisabeta Veress, fiindu-le alături la ieșirile în aer liber și în atelierele de creație, a început mai mult din joacă să picteze alături de ei. Ambiția și dorința de perfec­ționare au determinat-o pe Elisabeta Veress să se înscrie la Facultatea de Artă, pe care a și absolvit-o, devenind un artist recunoscut, cu numeroase expoziții în țară și străinătate.

La tabăra de pictură de la Cavnic, din această perioadă, au participat: Ibronyi-Minya Janosne Eva, Hajszer Gabor, Hazine Szikora Eva, Hazi Gyorgy din Ungaria, și Elisabeta Veress din Cavnic. Reușita evenimentului din acest an i se datorează și lui Tiberiu Veress, care, în calitate de administrator al Pensiunii Elisabeta (gazda evenimentului) are grijă ca artiștilor să nu le lipsească absolut nimic, iar acest lucru este extrem de important în actul de creație.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.