• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 25 Octombrie , 2016

A IX-a ediţie a Zilelor Revistei „Nord Literar” s-a desfăşurat sub egida „Presa literară din nord-vestul ţării”

Consiliul Judeţean Maramureş, Revista de Cultură „Nord Literar”, Asociaţia Scriitorilor Baia Mare şi Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj, au organizat, în zilele de 14 şi 15 octombrie 2016, „Zilele Revistei Nord Literar”.

 

Ediţia a IX-a a acestei manifestări s-a derulat sub egida „Presa literară din nord-vestul ţării”, cu participarea scriitorilor din mai multe colţuri ale României. Revista „Nord Literar”, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş, este condusă de Gheorghe Glodeanu, director şi Săluc Horvat, director executiv.Programul a început vineri, 14 octombrie, la ora 10.30, cu primirea oaspeţilor de către Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean. Deschiderea lucrărilor a avut loc la ora 11.00, la Restaurantul „Carpaţi” din Baia Mare.

După discursurile de început şi prezentarea participanţilor, directorul executiv al revistei de cultură „Nord Literar”, Săluc Horvat a trecut la înmânarea premiilor. Diploma „Opera Omnia” a revenit lui Aurel Rău, Premiul pentru poezie a ajuns la Adrian Popescu şi Ioan Pintea, Premiul pentru proză i-a fost înmânat lui Daniel Dragomirescu, Premiul special pentru poezie l-a obţinut Nicolae Scheianu, Premiul special pentru proză a fost primit de Florica Bud, în timp ce Premiul pentru valorificarea patrimoniului cultural a revenit lui Vasile Iuga de Sălişte.

 

Gabriel Zetea: „A fost o onoare să primim la Consiliul Judeţean Maramureş atât de mulţi reprezentanţi de marcă ai peisajului cultural”Însoţiţi de conducerea revistei „Nord Literar”, respectiv Gheorghe Glodeanu şi Săluc Horvat, scriitorii din Maramureş, dar şi din întreaga ţară, au ajuns în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

„Este o onoare pentru Consiliul Judeţean de a avea ca invitaţi, într-o singură zi, atât de mulţi reprezentanţi de marcă ai peisajului cultural din nord-vestul României şi nu numai. Am primit aprecierile academicianului clujean Ioan Pop, dar şi ale reprezentanţilor instituţiilor de cultură din Bucureşti, Iaşi, Vâlcea, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Bihor etc, faţă de susţinerea financiară pe care Consiliul Judeţean Maramureş o arată instituţiilor culturale, evenimentelor şi simpozioanelor, susţinere care, din păcate, nu se regăseşte în foarte multe judeţe ale ţării. Este de datoria autorităţilor publice locale să aloce, într-o măsură rezonabilă, fonduri publice care să susţină şi să ajute la dezvoltarea fibrei noastre naţionale: cultura”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.