• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Decembrie , 2018

A fost lansată a II-a ediție a Monografiei orașului Seini

Lansarea monografiei a fost realizată într-o atmosferă elegantă, cu o prezență im­pre­sionantă a iubitorilor de frumos, carte și cuvânt. Dintre invitați a făcut parte și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, seinean la origine, care mereu a precizat că Seini este și va rămâne orașul său de suflet. Proiectul demarat de comunitatea locală a fost realizat și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean și al Orașului Seini.

Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini a arătat că evenimentul s-a bu­cu­rat de un valoros program artistic susținut de Corul Bisericii Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a Parohiei Seini I, dirijat de prof. Alina Ureche, recitaluri de poezie din creația poetului Gheorghe Pop, prezentate de Codruța Crișan, Ioana Kadar și autor, colinde și un solo de flaut susținut de Antonia Pop.
„Ne-am bucurat să-l avem alături de noi dragul nostru seinean, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, dar și pe dr. Teodor Ardelean, scriitorul Nicolae Goja, dr. Nicoară Mihali, dr. Rodica Silvia Pop, prof. Vasile Leschian, prof. Pamfil Bilțiu, gen. Vasile Zete, scriitoarea Betty Kirchmajer Donca, pictorul Nicolae Pop, dragile noastre profesoare Ioana Kadar, Codruța Crișan și Lucia Tămaș, managerii școlii seinene, Doina Boitor și Dan Cos­tantea, inspectorul general ad­junct, ISJ Maramureș, Mihai Pop, preacucernicii noștri preoți, deputa­tul Călin Matei și consilierul jude­țean Rudolf Stauder. Respect, admirație, recunoștință și caldă mulțumire celor doi autori care ne-au oferit, în Ceas Aniversar Centenar, o nouă carte de identitate a existenței noastre sei­nene”, a precizat edilul din Seini, Gabriela Tulbure, care și-a încheiat mesajul cu tradiționalul: „La Mulți Ani, Seini! La Mulți Ani, România”.

Și șeful administrației județene, Ga­briel Zetea s-a adresat tuturor celor prezenți, arătând că fiecare proiect implementat și dus la bun sfârșit de comunitatea din Seini îl bucură în mod special. „Orașul Seini a lansat în pragul Centenarului Marii Uniri monografia Cartea cetății Zynir, bastionul de la defileul Someșului. I-am felicitat pe autorii celei de a doua ediții, preoții Gheorghe Pop și Tomel Pop, pentru minunata lucrare reali­zată cu sprijinul Primăriei Seini și a Consiliului Județean Maramureş. Mă bucur enorm să vad comunități mara­mu­reșene preocupate de propria istorie pe aceste meleaguri și sunt extrem de fericit să constat un reviriment deosebit al sentimentelor patriotice locale pe întreg cuprinsul Ma­ramu­re­șului”, a declarat președintele admi­nis­trației județene, Gabriel Zetea.

 

 

„Respect, admirație, recunoștință și caldă mulțumire celor doi autori care ne-au oferit, în Ceas Aniversar Centenar,
o nouă carte de identitate a existenței noastre sei­nene”.
Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini

 


„Mă bucur enorm să vad comunități mara­mu­reșene preocupate de propria istorie pe aceste meleaguri și sunt extrem de fericit să constat un reviriment deosebit al sentimentelor patriotice locale pe întreg cuprinsul Ma­ramu­re­șului”.
Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.