• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Iulie , 2018

A doua tabără de pictură de la Cavnic din acest an

Artista Elisabeta Veress și soțul ei Tiberiu Veress din Cavnic sunt adevărați ambasadori ai culturii și valorilor Maramureșului la nivel artistic. Spunem asta pentru că în fiecare an la ei vin pictori din întreaga lume.

Vă spuneam în numerele trecute ale Gazetei de Maramureș că la începutul acestei luni, la Cavnic, a avut loc o tabără internațională de pictură aflată la a III-a ediție, iar acum, tot la Pensiunea soților Veress se desfășoară o altă tabără de pictură. De această dată vorbim de 7 pictori veniți din Ungaria, prin Asociația Culturală Kapocs, care a organizat în acest an a doua ediție a taberei de pictură. Pictorii care au venit pentru câteva zile în Maramureș au încercat să surprindă în creațiilor lor cât mai multe din frumusețile județului nostru, pictând atât în aer liber cât și în atelier (în funcție de vreme). De asemenea, artiștii din Ungaria au vizitat numeroase obiective istorice și culturale din Maramureșul Istoric, pentru că programul taberei a inclus și numeroase excursii. Această ediție a taberei este organizată de Asociația Culturală Kapocs în colaborare cu Elisabeta Veress și Asociația „Diamant de Maramureș”. Zilele acestea sunt prezenți la Cavnic artiștii: Almási Jánosné,  Keller Teréz,  Kőrösi Árpád, N.Sebestyény Katalin,  Szabados Natália, Tímár Irén și  Árok Zoltán.
La finalul acestei tabere, soții Veress din Cavnic nu vor avea prea mult timp de relaxare, pentru că în luna august vor fi gazdele unei noi tabere de pictură, de această dată a XIII-a ediție a taberei cu pictorii din Ungaria, cei despre care v-am mai spus că de când vin la Cavnic pe timpul verii s-au specializat atât de mult pe plan artistic încât au devenit pictori profesioniști, în condițiile în care acum 13 ani erau pictori amatori înscriși
într-un cerc de pictură din Ungaria. Dar despre această tabără vom reveni cu detalii la momentul oportun.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.