• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

A doua ediţie a Taberei de Pictură pe sticlă „Sfinţi români”

În perioada 10 - 15 august 2015 s-a desfăşurat a doua ediţie a Taberei de Pictură pe sticlă „Sfinţi români”, eveniment derulat în cadrul Proiectului „Lăsaţi copiii să vină la mine”. Tabăra s-a organizat sub patronajul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, printr-un parteneriat între Biserica Ortodoxă „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Rus şi Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din Groşi. De asemenea, parteneriatul a fost extins şi între şcolile din Dumbrăviţa şi Groşi.

 
 

„Pentru noi, cei din Rus, este a IX-a ediţie a Taberei de pictură, dar pentru Groşi este a doua ediţie. Ei au început singuri, iar anul acesta am organizat tabăra împreună. Noi am avut înainte 8 tabere de pictură pe sticlă, în colaborare cu Satu Mare, dar anul acesta am schimbat formula şi am mers pe aceeaşi idee, dar pe plan local. Ba mai mult, este acelaşi îndrumător al taberei, Nadia Ghit. Noutatea de anul acesta este că Tabăra de pictură s-a organizat în parteneriat între Parohia Rus şi Parohia Groşi, iar parteneriatul a fost extins şi între Şcoala Dumbrăviţa cu Şcoala Groşi. În total, participă la tabără 30 de copii, câte 15 din fiecare comună, din clasele V - VIII. Am avut chiar şi o zi de relaxare pentru copii, când i-am dus la piscină, iar vineri, a fost organizată şi o excursie. Tabăra aceasta a fost organizată în cadrul Proiectului „Lăsaţi copiii să vină la Mine!”, şi presupune iniţierea tinerilor în tainele picturii pe sticlă.

 

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea PS Iustin Sigheteanul, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. O parte din icoanele realizate de copii vor rămâne la Biserică, pentru că tematica de anul acesta a Taberei este Sfinţii Români. Pe parcursul taberei ne-am bucurat şi de vizita unui reprezentant al Episcopiei (părintele Gabriel Băban), dar şi reprezentanţi ai Jandarmeriei le-au explicat tinerilor şi aspecte ce-i interesează pentru o bună conduită în societate.

 

Parteneriatul acesta pentru organizarea taberei s-a realizat şi datorită faptului că directorul Şcolii Groşi – Liliana Bunu - a fost înainte directorul Şcolii din Rus, comuna Dumbrăviţa. De asemenea, colaborarea cu părintele paroh Claudiu Pop este una deosebită, cu atât mai mult cu cât el este extrem de apropiat de comuna noastră, el fiind până nu demult preot în Unguraş”, ne-a explicat părintele Vasile Tarţa, preotul paroh din Rus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.